Blogberichten

Inspiratie en inzichten opdoen

Blog-Interview met Ellen van Erp

Iedere woensdagavond.
Een blog-interview met een boodschap.
 
Waarom doe ik dit? Puur omdat ik geloof in de kracht van delen en daarnaast word ik er ook heel blij van!
Wat mij betreft mogen we elkaar vaker laten weten dat we elkaar waarderen en ik vertrouw erop dat ik hiermee ook een ander inspireer hetzelfde te doen.
‘Kleine moeite, groot gebaar’ en je weet nooit wat dit voor een ander kan betekenen. 🌹
 
De vierde powervrouw die ik hiervoor geïnterviewd heb is: Ellen van Erp van Praktijk Momentje voor Jezelf.
 
Ellen is hele bewuste, creatieve en zelf reflecterende ondernemer. Daarnaast is het ook gewoon echt een lieverd met een groot hart. ❤️
Ze is ongeveer een jaar geleden haar Human Design Experiment gestart, maar heeft daar inmiddels al zoveel kennis en wijsheid over opgedaan. Dat past ook goed bij haar design met een 1-lijn als profiel, de onderzoeker. Ze onderzoekt en doorleeft. Wat ze het afgelopen jaar allemaal heeft meegemaakt is indrukwekkend.
 
Dus, lieve mensen. Laat je inspireren door haar verhaal! 💫
 
 
LEES HIER HET INTERVIEW MET ELLEN
 

IN THE SPOTLIGHT:

de daadkrachtige en zelfbewuste Ellen van Erp. 

Nu nog Ellen Borsboom, maar binnenkort gaat zij scheiden en heet ze weer Van Erp. Ellen is 36 jaar en heeft een rumoerig jaar achter de rug. Ze heeft borstkanker overwonnen, Human Design is op haar pad gekomen en vanaf toen is haar leven behoorlijk gaan shiften. Volgens Human Design heeft Ellen het type van een Projector 4/1 met een milt autoriteit. Daarnaast heeft ze haar eigen praktijk ‘Momentje voor Jezelf’, waarbij zij mensen afhelpt van hun belemmerende overtuigingen en conditioneringen.  

Op dit moment is Human Design echt haar hobby. En ook zelfontwikkeling, zichzelf beter leren kennen en connecties met andere mensen aangaan. Het is nu heel erg een balans zoeken tussen tijd alleen, zelfreflectie en connecties met anderen. Daarnaast houdt ze heel erg van de sauna, lezen en uitgaan! Maar meer nog werken aan haar bedrijf.  

Hoe drink jij je koffie/thee het liefst?

‘s Ochtends drink ik koffie zonder suiker, behalve als ik ergens een cappuccino in een restaurant drink, dan mag er een klein beetje suiker bij. Voor de rest drink ik alleen maar water en het liefst verse thee of  kruidenthee. Heel af en toe een glaasje Colaatje, voor de lekker. 

Vertel eens iets over jezelf wat bijna niemand van je weet of wat mensen vaak niet achter je zoeken.

Ik denk dat ik dan introvert ben. Ik word heel zenuwachtig als ik in een nieuw gezelschap ben. Dan word ik heel verlegen en dat verwachten mensen niet van mij. Dat heb ik al van jongs af aan. Ik weet niet of het conditionering is of dat het van nature in mij zit. Daar ben ik nog niet over uit. Ik ben wel heel sociaal. Als ik mensen eenmaal ken ben, dan ben ik wel een gangmaker en degene die alles regelt enz.

Waar heb jij moeite mee?

Onrecht. Vroeger was ik echt een voorvechter tegen onrecht, nu wel iets meer langs mij neergelegd. Als iemand bijv. gepest werd in de klas, dan stond ik op. Ik ben ooit de klas uitgezet, omdat iemand straf kreeg en dat was niet terecht. Ik ben toen letterlijk opgestaan en heb toen de leraar even de les daarin gelezen en toen werd ik de klas uitgezet. 🙈

Als je een dag zou kunnen doen wat je zelf wilt, wat zou je dan doen?

Dan zou ik het liefst wakker willen worden op mijn eigen tijd, wat sowieso best wel uitdagend is als je een kindje hebt. Dan zou ik iets langer slapen, tot ongeveer half negen en dan zou ik mijn ochtendritueeltje doen, koffie drinken, sporten, mediteren en dan de dag beginnen. En dan zou ik wil creëren of mensen begeleiden, dus in mijn praktijk bezig willen zijn. Drie uur max. gefocust en dan lekker ontspannen. 

Hoe ziet jouw ochtendritueel eruit?

Als eerste drink ik een halve liter water, daarna mag ik pas van mezelf een koffie drinken en dan ligt het eraan of ik mijn kindje heb. Anders start ik meestal met een podcast, mediteren of sporten: Zumba en ik wil ook graag Bodypump weer oppakken.

Hoe ziet jouw ideale ontspanning eruit?

Dan ga ik lekker naar de sauna en dan laat ik daar mijn nagels lakken, neem ik een massage en eet ik daar een carpaccio. Rond een uur of 5 ga ik mijn kindje ophalen bij de opvang en dan is mama weer helemaal opgeladen! 😊

Met wie zou je een goed gesprek willen voeren? Dead or alive.

Oeh… Als eerste komt dan Princess Diana bij mij op. Dan ik zou heel erg willen duiken in het systeem van het Koninklijk Huis. Daar zou ik dingen over willen vragen. Ik heb ook de Netflix-serie The Crown gezien, het laatste seizoen. Dat vind ik heel erg interessant, omdat de wereld in mijn beleving o.a. is opgebouwd uit de systemen van het Koninklijk Huis. Ik zou ook wel willen weten of haar dood echt een ongeluk is geweest.

Wat is je levensmotto?

Dat is niet perse van mezelf, maar deze is wel heel erg blijven hangen:

‘Verander wat je niet kunt accepteren, accepteer wat je niet kunt veranderen en wees wijs om het verschil tussen beide te zien.’ Dat is wel echt mijn levensmotto. Omdat je in eerste instantie altijd mag veranderen wat je niet kunt accepteren en dat is dan vooral bij jezelf. Dat vind ik echt stap 1 en als je dat niet kan veranderen, dan moet je dat leren accepteren. Dat is nu bijv. ook echt zo in mijn relatie zo geweest. Er waren dingen waar ik tegenaan liep, waarbij ik in eerste instantie dacht. Ik moet het bij mezelf zoeken, ik ga veranderen wat ik niet kan accepteren, bij mezelf. En toen moest ik op een gegeven moment gaan accepteren wat niet te veranderen was. En dat betekende dus, voor mezelf kiezen.

Waarvan word jij super-enthousiast?

Eigenlijk als ik erkenning krijg, dan schiet ik meteen in mijn signature theme van succes als Projector. Het is bij mij echt synchroniciteit en bijv. vanmorgen voelde ik dat ik even mijn bedrijf mag loslaten en mijn eigen proces in mag duiken, en dat ik dan een bericht post op Instagram en dat ik dan toch reacties krijg waar ik eigenlijk niet op had gehoopt ofzo, maar dat ontstaat dan.  Dan word ik daar heel enthousiast van, want dan heb ik daar niet om gevraagd, niet vanuit een tekort posten, maar vanuit vrijheid en dan ontvang je terug. Daar ga ik op aan, een gezonde erkenning.

Wat is jouw guilty pleasure op het gebied van food?

Carpaccio, maar wel met truffelmayonaise, dat is wel belangrijk en ook een glas rode wijn. Waar ik overigens wel heel erg mee struggle. Wil ik wel drinken, niet drinken… 😅

Wat is jouw grootste inzicht van 2023? Jouw grootste takeaway?

Dat ik echt mag op mijn gevoel mag vertrouwen en in mijn geval is dat mijn milt en op het Universum. Dus dat ik meer in de overgave mag, maar wel heel erg bij mezelf mag blijven. Dus wat voelt voor mij goed en wat is gezond voor mij?

Kun je uitleggen hoe je tot dat inzicht bent gekomen?

Ik zou bijna willen zeggen, dat ging vanzelf. Vorig jaar december is er bij mij borstkanker gediagnosticeerd en toen ik de behandelingen van kanker aanging, ging ik zo in mijn not-self als ik een verkeerde beslissing ging maken. Ik voelde heel sterk, ik wil geen chemo. Ik voelde wel dat ik de immunotherapie, terwijl het eigenlijk niet het gewenste resultaat heeft gegeven. Mijn hoofd zei, doe ook maar bestralingen, maar mijn gevoel zei op de dag van bestraling, duidelijk een NEE. Ik kon er niet eens naartoe rijden. Dat was echt bizar, alsof ik aan alle kanten werd tegengehouden.

Ben je benieuwd naar Ellen haar ervaring met dit proces? Beluister dan hier de 3-delige Podcast die zij erover heeft opgenomen.

Wat staat er allemaal (nog) op je bucketlist?

Ik wil een keer in het theater staan en dan wil ik een Momentje voor jezelf Show geven, waarin mensen meegenomen worden in een stukje zelfontwikkeling en zelfliefde. Ik ben heel goed in een show opvoeren en dan uiteraard vanuit authenticiteit. Mensen zeiden vroeger al tegen mij dat ik naar de theaterschool moest. Ik kan ook een heel klein beetje zingen en mijn grootste angst is om te zingen voor publiek. En dan wil ik de show openen met een lied dat ik zelf zing en dat wordt dan het haakje naar de rest van de show. 😉

Wil je iets vertellen over de Human Design Readings die je maakt?

Yes, ik maak Human Design Basisreadings. Mensen kunnen dan een reading bestellen en op basis van hun Human Design chart krijg je dan informatie over Human Design. Over welk type je bent, je strategie, je autoriteit, je not-self theme, je signature-theme en natuurlijk ook heel belangrijk, je strategie, profiellijnen. Je hebt gedefinieerde en ongedefinieerde vlakken en je definitie. Het is eigenlijk een blauwdruk van wie jij zelf bent. Dat is echt heel interessant, want dat kan voor mensen echt veel meer zelfacceptatie geven. Je moet het natuurlijk wel integreren in je leven om er alle voordelen uit te halen, maar alleen al het lezen van zo’n document kan zoveel herkenning en acceptatie geven.

Hoe was het voor jou toen je voor het eerst kennismaakte met HD-reading? 

De eerste reading die ik heb gekregen was een vrij korte reading en het gaf mij wel inzichten. Er stond ook wel informatie in die niet helemaal klopte, dus die resoneerde minder, maar ik was dusdanig geprikkeld om verder te kijken. Dat past ook wel bij mijn design. Als ik ergens enthousiast over ben, dan duik ik daar het liefste 24/7 in.

Als je via deze link een HD-reading bij Ellen aanvraagt en je gebruikt de kortingscode: Siti, dan krijg je nog eens extra € 5 korting op de al supervoordelige prijs van €55. Het is echt een waardevol geschenk voor jezelf, met ongetwijfeld heel veel herkenning. 😘

Welk boek heeft het meeste indruk op je gemaakt?

Het boek ‘Je kunt leven helen’ van Louise Hay. Dat is echt een fantastisch boek. Het geeft je ook inzicht hoe je bent geboren, hoe je vaak wordt zoals je wordt en hoe je dat ook om kunt draaien. Er staat ook een stukje in over fysieke klachten en het gaat ook heel erg over het zelf genezend vermogen dat je aan kunt sturen met je brein. En ik vind het heel mooi vormgegeven, en simpel geschreven.

Vind je het leuk om nog iets te delen over je zoontje Mees?

Ja! Ik heb dus een zoontje van 3 jaar, Mees. Dat heeft nogal wat voeten in aarde gehad, voordat hij geboren werd, want ik heb daarvoor 5 miskramen gehad. Allemaal transformatieprocessen. Ik geloof wel dat Mees is teruggekomen en dat hij de eerste miskraam was. Ik heb tussendoor ook nog een meisje gehad en ik geloof ook nog dat zij terugkomt. Misschien wel bij mijn huidige, straks ex-man, maar geen idee. Het leuke met kinderen is: Je krijgt niet wat je wilt, maar wat je nodig hebt. Ik heb altijd gezegd, ik wil een rustig kind en ik heb het compleet tegenovergestelde gekregen. Mees heeft het type van een Manifesting Generator met alle centra’s gedefinieerd. Samenwonen met twee sacrale types is voor mij echt een uitdaging, omdat mijn vitaliteit hangt heel erg af van hoe zij zich voelen. Dat voel ik haarfijn en zit direct in mijn systeem. Dat kan soms constant een struggle zijn.

Wat is jouw gevoel over 2024?

Nog meer transformeren en aan mijn eigen schaduwkanten werken. En in mijn eigen kracht ga staan. Ik heb altijd gedacht dat ik een wederhelft nodig had en straks ben ik alleen. Echter, ik denk dat mij dat heel veel gaat brengen. Zowel op privé als op zakelijk vlak.

Is er een vraag die ik niet gesteld heb, maar wel leuk was geweest als ik die had gesteld?

Nee, eigenlijk niet.

Wat zou jij je de mensen tot slot nog mee willen geven?

Ik geloof dat je alles kunt overwinnen. Alles in je leven zijn lessen, om er sterker uit te komen, als je de les aangaat. Ik denk dat ik hier ook nog wel een keer een boek over wil schrijven.

En doe geen dingen omdat het moet of omdat de omgeving dat van je verwacht, vooral dat laatste heb ik moeten leren en dan vallen de dingen ook vanzelf op zijn plek.

Wat is typisch Ellen?

Haar: liefst los, maar met mijn zoontje bijna altijd een staart.

Ogen: ik heb groen/blauwe ogen, maar altijd gedacht dat ik blauwe ogen had en ik kijk dwars door mensen heen. 

Mond: ik houd van diepgaande gesprekken en kan niet tegen koetjes en kalfjes.

Handen: met mijn handen heb ik jarenlang mensen gemasseerd.

Outfit: tegenwoordig lichte kleding. Voel ik me licht in. Lekker opgemaakt. Dit is ook een ochtendritueeltje voor mezelf. Podcast in en opmaken.

Voeten: ik aard elke dag bewust met een visualisatie of een affirmatie.

💜 Ook zo enthousiast geworden over Ellen? Check dan hieronder haar website voor meer… 😘