Blogberichten

Inspiratie en inzichten opdoen

Van verborgen Verdriet naar Vreugde: Een Persoonlijke Reis.

Verdriet is een emotionele metgezel die vaak diep binnenin ons woont, verborgen voor de buitenwereld.

Het is een reis van zelfontdekking om dit verdriet te omarmen en om te zetten in vreugde. In deze blog deel ik een persoonlijke reis van emotionele transformatie, waarbij de schaduw van verdriet uiteindelijk is getransformeerd naar vreugde.

De kunst van het delen

Door mijn ervaring te delen, kun jij op jouw manier jezelf ook helen en ik geloof dat dat uiteindelijk ten goede komt voor de collectieve heling van deze wereld. Zowel de zichtbare als de onzichtbare wereld om ons heen. Dit is dan ook geen verhaal vanuit slachtofferschap, maar slechts ter illustratie en ik vertrouw erop dat er iemand is die dit nu moet lezen. Misschien jij wel! Tenslotte lees je dit niet voor niets. 😉

Afwijzing

De meeste mensen zullen ongetwijfeld de angst voor afwijzing kennen of situaties hebben meegemaakt waarin zij zich afgewezen hebben gevoeld. Ook ik herken dit. Afgewezen worden en verlies lopen als een rode draad door mijn leven. En ik voel me daar nu helemaal ok mee. Het kan nog steeds niet leuk zijn, maar ik laat mij daar niet meer door beïnvloeden. Ok, eerlijk is eerlijk. Misschien heel eventjes wel, maar dat is vaak snel weer over zodra ik mij besef dat het niet persoonlijk is.   

Katalysator

Juist door het afgewezen worden door de mensen die het meest dichtbij stonden en dan heb ik het over mijn (biologische) familie en dierbare vrienden, en ook op hele jonge leeftijd en in de breedste zin van het woord, dus zowel fysiek als ook emotioneel, hebben ervoor gezorgd dat ik hierin belangrijke lessen mocht leren. Het belangrijkste inzicht dat ik opdeed was dat zij mij niet afwezen, maar dat zij slechts een spiegel voor mij waren en dat ik mij zelf afwees. De situatie diende puur als katalysator en ik was degene die dat toeliet. Het maakt namelijk niet uit wat je meemaakt, wel hoe je daar nu mee omgaat.   

De weg van erkenning

De eerste stap op deze reis is het erkennen van het verborgen verdriet. Soms begraven we pijnlijke emoties diep binnenin, in de hoop dat ze vanzelf verdwijnen. Maar ware heling begint met het bewust worden en het accepteren van die gevoelens. Alles wat onder de oppervlakte borrelt komt vroeg of laat naar boven. Zie het als een uitnodiging om jezelf beter te leren kennen. 😘

Loslaten van bagage

Verdriet manifesteert zich vaak als emotionele bagage die we met ons meedragen. Het is een last die ons belemmert om volledig te leven. Loslaten betekent niet vergeten, maar eerder het bevrijden van de last die ons verhindert vooruit te gaan. En zoals je misschien al weet, spreek ik altijd liever over vrijlaten in plaats van loslaten, omdat daar voor mij een andere energie – meer positieve – op zit.

Omarmen van Verandering

Verandering is onvermijdelijk op deze reis. Het kan eng zijn, maar het opent ook de deur naar groei en vreugde. Het loslaten van bekende pijn kan plaatsmaken voor onbekende vreugde en nieuwe mogelijkheden. En eigenlijk is alles tijdelijk en in de kern continue in beweging. Een interessante vraag kan zijn, kun je het vanuit het grotere geheel bekijken?

Vreugde in Kleine Dingen

Vaak ligt vreugde in de eenvoudige, alledaagse momenten. Het is belangrijk om te leren genieten van kleine overwinningen, vriendelijke gebaren en de schoonheid van het leven om ons heen. Vreugde vind je vaak daar waar je het minst verwacht. Dat is ook waarom ik zo enthousiast bent over het ervaren van synchroniciteit in de realiteit. Zo kan ik mij intens gelukkig voelen als ik een Ventje (VW-busje) of een nummerreeks op een kentekenbord. De timing is ook altijd SPOT ON en meestal zie ik direct het verband, maar soms moet het ook even landen. 🌱

Verbondenheid met Anderen

Niemand hoeft deze reis alleen te maken. Het delen van je ervaringen kan een bron van kracht zijn. In verbondenheid vinden we steun en begrip, wat essentieel is op de weg van verdriet naar vreugde. Het is in mijn beleving daarom essentieel om je te omringen met mensen waar jij blij van wordt en die je energie geven in plaats van dat je er eigenlijk doodmoe van wordt.

Een nieuw hoofdstuk

Deze reis is een voortdurend proces. Zonder eindbestemming. Het betekent niet dat verdriet volledig verdwijnt, maar eerder dat het een plaats krijgt naast vreugde. Samen vormen ze een kleurrijk levensverhaal, waarin elk hoofdstuk bijdraagt aan de unieke symfonie van ons bestaan.

Droomdag

Sinds kort publiceer ik iedere woensdagavond een blog-interview en een van mijn favoriete vragen is:

Hoe ziet jouw ideale dag eruit? Als alles mogelijk is en je nergens afhankelijk van zou zijn. Wat zou je dan doen? Hoe zou je je dan willen voelen? Waar ben je dan? Etc. Daar ben ik heel benieuwd naar! Zou supertof zijn als je het mij wilt delen, wellicht kan ik je iets aanreiken waardoor je beseft dat jouw Droomdag dichterbij is dan je denkt.

En vanuit hier bouw je verder aan je Droomleven. 😉 Dat gun ik je en ik help je graag op weg!

“Door positief in het leven te staan, kun je voluit voor je dromen gaan!” 💫

Hele fijne Kerstdagen en voor de persoonlijke Kerstboodschap van 2023 kun je me volgen op Instagram @SitiMuntanahDitters.

Tweede Bloei

Ps. Nadat ik deze blog had geschreven en het nu nog even herlees, moet ik denken aan het filmpje dat ik eergister op Instagram heb gedeeld. Die sluit hier namelijk precies bij aan. En dit is dan ook een voorbeeld van hoe synchroniciteit werkt. In het filmpje trek ik de kaart Tweede Bloei. Het gaat over een tweede kans. Het is nooit te laat. Nieuwe mogelijkheden. Met daarbij een hele mooie Zielevraag:

Wat wil er nog in jou tot bloei komen? En met die vraag wil ik graag afsluiten.

Een mooie om hier eens op te reflecteren, zo aan het einde van 2023 en als je het met mij wilt delen, dan zou ik dat superleuk vinden!

Veel liefs, 

Siti 💜