Blogberichten

Inspiratie en inzichten opdoen

Een PoSITIvity brief

Deze is voor jou als je momenteel angst, twijfels of zorgen ervaart en daardoor verlamt, niet doorpakt, blijft uitstellen of wat dan ook. 🌹

Gedefinieerde milt

Oh! En ik snap je zo goed. Wanneer je naar mijn Human Design Chart kijkt, dan kun je zien dat ik een gedefinieerde milt heb, met daarin bijna alle poorten ingekleurd (het driehoekje links). Wat betekent dat ik blindelings kan vertrouwen op mijn intuïtie en dat daar tevens de angst poorten zitten.

Echter, dit betekent niet dat je je altijd angstig zult voelen. Integendeel. Je kunt angst voelen en het transformeren naar vertrouwen. Althans, dat is mijn ervaring. Vertrouwen kun je ontwikkelen door ervaring. Het is als een spier die je kunt trainen.

Struggles

En afgelopen weken zie en hoor ik zoveel mensen die struggelen. Met zichzelf, hun gezondheid, in hun liefdesrelatie of in vriendschappen, zorgen maken om de kids of het klimaat, de financiën die niet lekker lopen of in hun werk. Ze willen iets anders, maar durven geen stappen te ondernemen. Voor die mensen is deze brief. Om je een hart onder de riem te steken. 💜

Angst als uitnodiging

Ze zeggen wel eens ‘Angst is een slechte raadgever’. Maar wat als angst er gewoon mag zijn en je het als een uitnodiging kunt zien? Je hoeft daar dan ook niet weer uitgebreid stil bij te staan. Maar wat als je nu heel even bij jezelf incheckt en je afvraagt. Wat is nu het ergste dat mij kan overkomen als ik dit of dat doe?

Irreële angst

Meestal is het een irreële angst. En natuurlijk zit hier ook gelaagdheid in, maar mijn intentie met deze brief is dat ik je graag het vertrouwen mee wil geven dat je angst juist kunt gebruiken om te groeien als mens en als Ziel.

Support

Je wordt altijd geholpen. Ook al ervaar je dat misschien niet zo. Persoonlijk vind ik het eigenlijk super mooi dat juist alle dingen die wij als moeilijkheden of tegenslagen bestempelen ons verder helpen. Vaak zie je achteraf pas hoe gebeurtenissen die je toen ze plaatsvonden, liever niet op je weg had aangetroffen, een wezenlijke schakel hebben gevormd op de weg naar je bestemming. Want alles wat je tot nu toe in je leven hebt meegemaakt heeft je sterk en moedig gemaakt. Steeds weer ben je opgestaan en verder gegaan. Ook toen je het diepste punt van je leven bereikte.

Tijd voor verandering

Tijden zijn veranderd. Het nu vraagt van je om ook daadwerkelijk NU te leven. Met beide voeten op de grond. Laat los. Laat vrij wat je niet meer dient. En omarm de situatie.
Pak je verantwoordelijkheid. We zitten collectief in een transformatieperiode. Herinner jezelf en alle lieve mensen om je heen, hier regelmatig aan en durf je licht feller te laten schijnen. Echt. 2024 wordt magisch als jij je beseft dat jij magisch BENT. Straal! Zodat iedereen daar profijt van kan hebben. 🌟

Vertrouwen en Geduld

Om dit te kunnen doen zijn twee ingrediënten noodzakelijk: Vertrouwen en Geduld. Oftewel volmaakt vertrouwen en oneindig geduld. Dit is iets wat ik geleerd heb tijdens de Cursus in Wonderen. In de praktijk betekent dat onvoorwaardelijk. Dus zonder voorwaarde. Ook niet stiekem. 😉

Zo simpel is het, maar wij maken het vaak eindeloos ingewikkeld. Dilemma’s vinden plaats om ons de kans te geven voor het pad van Liefde. En dit mogen wij net zo vaak oefenen, totdat we de les geleerd hebben. Hoe mooi is dat?!

Nieuw begin

Onlangs deelde ik dit al op Instagram @SitiMuntanahDitters. Een punt zetten maakt ruimte voor een nieuw begin.

Het is ok. Zet er maar een punt achter. Wat het ook is.

Het heeft lang genoeg geduurd. Je bent er klaar mee.

Gun jezelf een nieuwe start.

Je bent het meer dan waard.

Zonder actie, geen resultaat

En je zult zien.

Actie wordt altijd beloond.

Heb de moed om voor jezelf te kiezen.

Trouw te zijn aan je eigen normen en waarden.

Jouw waarheid te leven!

Want ff serieus hè. Als jij het nu niet doet. Wanneer dan wel? 😉

#Durftevragen

En kun je hier wel wat hulp gebruiken? Just let me know.

I’ve got your back. 🫶🏽

Ben benieuwd of deze brief helpend voor je is en zo niet, misschien ken je iemand voor wie dit waardevol kan zijn en wil je het met hem of haar delen? Zodat we elkaar verder kunnen helpen. 

Make it a December to Remember! 💫

Liefs,

Siti