Blogberichten

Inspiratie en inzichten opdoen

Blog-Interview met Angélica Mensink

Iedere woensdagavond.
Een blog-interview met een boodschap.
 
Waarom doe ik dit? Puur omdat ik geloof in de kracht van delen en daarnaast word ik er ook heel blij van!
Wat mij betreft mogen we elkaar vaker laten weten dat we elkaar waarderen en ik vertrouw erop dat ik hiermee ook een ander inspireer hetzelfde te doen.
‘Kleine moeite, groot gebaar’ en je weet nooit wat dit voor een ander kan betekenen. 🌹
 
De zesde powervrouw die ik hiervoor geïnterviewd heb is: Angélica Mensink van Heldervoelen.art 
 
Of je nu in Engelen gelooft of niet. Als ik Angélica zie en spreek, dan heb ik altijd het gevoel alsof zij een Engel in een menselijke vorm is en dan wel met die Twentse nuchterheid. 😅 Heel bijzonder! En nu, nadat we dit interview hebben gehad, begrijp ik ook beter waarom ik dat wellicht ook intuïtief aanvoel. Zij is een heel fijn en liefdevol mens met het hart op de juiste plek. En daarnaast mijn reddende engel op technisch vlak.
 
Dus, lieve mensen. Ik zou zeggen. Laat je inspireren door Angélica en haar verhaal! 💫
 
LEES HIER HET INTERVIEW MET ANGÉLICA
 

IN THE SPOTLIGHT:

de vrolijke, heldervoelende en technische Angélica Mensink.

Wordt a.s. maandag 35 jaar, is moeder van Tygo, sinds kort verloofd met Chiel en woonachtig in het dorp
Luttenberg. Dat ligt aan de voet van de Sallandse Heuvelrug. Ze heeft Creativiteit &Spiritualiteit altijd heel leuk gevonden. Ook was ze vanaf jongs af aan heel handig op de computer, maar voornamelijk geïnteresseerd in de mens an sich. Onder andere hoe iemand in elkaar steekt, hoe iemand denkt en hoe ze dat positief kan beïnvloeden. In het begin van het internet tijdperk had ze ook een blog, dat heette HippieSpirit.com en toen blogde ze in het Engels. Zij was toen een jaar of 16/17.

Verder houdt ze heel erg van reizen. Ze heeft zo’n beetje de hele wereld over gereisd. Ook houdt ze heel erg van wandelen, met name in de bergen. Haar mooiste wandelingen waren in Nieuw-Zeeland en in Nepal.

Hoe drink jij je koffie/thee het liefst?

Zwarte koffie. Heel saai, maar vind ik wel het lekkerst.

Wat doe je voor werk?

Ik heb een praktijk bij het Maria Oord in Luttenberg. Daar help ik mensen hun kindpijnen los te laten met de Tools For Life-therapie en ik moet nog 1 therapie om het diploma te behalen en dan mag ik mijzelf Psychosociaal Therapeut noemen. Dit kun je als volgt zien. Je kan jezelf in de weg zitten en je snapt niet waarom, je bent daar klaar mee en dan kan ik die mensen helpen om van hun onbewuste patronen af te
komen. Dit doe ik door middel van geleide fantasieën. Dus vooral weinig praten. Veel voelen en uiten is hierbij heel belangrijk. Veel hooggevoelige mensen die in de zorg werken, vinden mij op de meest bizarre manieren. Dus dat zijn dan ook met name de mensen die ik nu help. De TFL-therapie kan alleen offline, maar sinds kort heb ik ook mijn eigen methode ontdekt en dat is ook online mogelijk. Hierover zal ik
binnenkort meer gaan delen.

Kun je iets meer vertellen over de Tools for Life?

Ja, dat is een 10-daagse therapie, 2 uur per dag, aaneensluitend met een vrij weekend ertussen. Heel intensief. Alles wat je niet uit, slaat zich op in je lichaam en dat moet eruit. Mensen zitten vaak ook helemaal vol. In die 10 dagen gaan we veel loslaten, krijg je een ontladingsmoment en dan voelt je lichaam ook heel fijn, heel schoon en opgeruimd. Het werk vindt dus vooral plaats op de mat. Mensen willen vaak ergens onderuit, omdat je ego je altijd veilig wil houden. Met mijn heldervoelende vermogens kan ik helpen om dit aan te stippen en het alsnog aan te kijken.

Hoe ben jij op het spirituele pad gekomen?

Als kind had ik al best veel paranormale waarnemingen. Ik zag overleden mensen en ik wist dingen die ik niet kon weten. Gelukkig hebben mijn ouders dit altijd als waarheid ontvangen en het niet afgedaan als
een kinderlijke fantasie. Mijn vader was ook heel erg geïnteresseerd in BDE (Bijna Dood Ervaringen). Mijn moeder is helderwetend, dat was soms stiekem best irritant haha. Dus je zou kunnen zeggen dat ik het van huis meegekregen heb. Aan de andere kant was daar ook wel die Twentse nuchterheid, wat maakt dat ik daar nu pas iets mee durf te doen en het heeft me juist des te meer gemotiveerd gemaakt.
De omslag kwam toen ik op mijn rug ben gevallen, dat heeft mij echt wakker geschud. Ik vertel hier ook
over in mijn podcast. 

Je kunt haar podcast hier beluisteren.

Wat heb je hiervoor voor een werk gedaan?

Ik heb 6 jaar in een kledingwinkel gewerkt en op een gegeven moment stond ik voor de spijkerbroekenwand en dacht bij mezelf: ‘Ga je dit nu echt met je leven doen?’. Mijn moeder werkte als kok voor een kindergroep en ik dacht altijd al; ik ga met kinderen werken en dat heb ik ook gedaan.
Toen er een reorganisatie kwam in de Jeugdzorg kon ik geen baan meer vinden en kwam ik in de
gehandicaptenzorg terecht. Daar heb ik vervolgens 7 jaar gewerkt en eigenlijk was ik daar al lang klaar.

Ik vond het verschrikkelijk hoe het zorgsysteem in elkaar steekt. Dat er naar de problemen werd gekeken
en niet naar het verhaal erachter. Ik had toen ook weinig mensen om mij heen die voelden wat ik voelde.
Dus toen zocht het in het alternatieve en toen kwam ik via een collega bij Susan Brouwer terecht. Zij gaf
destijds verschillende spirituele trajecten, die ik heb gevolgd. Waaronder wat te doen met je spirituele
gaven.

Op een gegeven moment had ik haar een keer een beeld gestuurd en toen zocht zij een VA. Ze vroeg aan mij of ik dat kon en zo ben ik van alles voor haar gaan doen en als VA gaan werken.
Toen ik met een burn-out thuis kwam te zitten, omdat ik Orthopedagogiek studeerde, werkte in de
gehandicaptenzorg en VA was, kwam ik Guusta Zuurbier tegen. Zij gaf mij Tools for life therapie vanwege
mijn burn-out. ‘Dit moet de wereld weten’, dacht ik. Ik wil TFL therapeut worden! Guusta zei dat ze er graag een collega zoals ik bij kreeg. En daar werd ik heel enthousiast van!

En nu de transitie richting heldervoelen.art?

Yes! Ik vroeg mezelf af. Wat is mijn levensthema? Websites maken e.d. vind ik heel leuk! Heldervoelen is wat ik het allerliefste doe en waar ik energie van krijg. Soms ga ik moe naar werk, maar ga ik weer heel energiek naar huis. Wat ik heb gemerkt is dat ik het mezelf eerst moest gunnen om dit werk
daadwerkelijk te mogen doen.

Wat heeft jou opgeleverd dat heldervoelen?

Hierdoor ervaar ik meer geluk. Meer synchroniciteit. Meer bevestiging van buiten af. En natuurlijk een hele leuke relatie, een kind waar ik altijd van droomde. En nu eindelijk mijn eigen praktijk. Ik zei als kind al, ik wil psycholoog worden. 😊 

Welk wonder of synchroniciteit staat je het meeste bij?

Dat was onlangs nog, ik vertel hier ook over in mijn eerste podcast. Nadat ik bijna een auto-ongeluk had
gehad, brandde het waarschuwingslampje steeds. En toen ik bij een man was geweest voor mijn rug en die mij fantastisch had geholpen, was het waarschuwingslampje ineens uit. Dat was zo bijzonder! 💫

Vertel eens iets over jezelf wat bijna niemand van je weet of wat mensen vaak niet achter je zoeken.

Ik doe bijna iedere avond met mijn vriend: Fortnite. Dat is een spelletje dat veel kinderen van een jaar of 11/12 doen haha. 😂

Waar heb jij moeite mee?
Vooral onrecht. Ik geloof niet zozeer in een waarheid, maar iemand misbruiken of gebruiken, daar kan ik
heel slecht tegen.

Als je een dag zou kunnen doen wat je zelf wilt, wat zou je dan doen?

Op dit moment, dan zou ik naar een warm land vliegen en dan zou ik een aantal dagen wandelen in de bergen, lekker in hutten zitten, het liefst met mijn gezin. En daar van de natuur genieten en alleen zijn vooral. En natuurlijk ook lekker naar de zee gaan. Ik houd bijv. heel erg van Azië, maar wil ook nog wel een keer naar Sri Lanka of naar Vietnam.

Met wie zou je een goed gesprek willen voeren? Dead or alive.

Dat zou dan mijn opa, de vader van mijn vader zijn. Hij schijnt heel wijs en een hele liefdevolle man te zijn geweest. Ik heb hem zelf nooit gekend, maar zijn vrouw heeft mij als het ware opgevoed, zij is nu ook overleden. Het liefst zou ik met hun beide een gesprek willen hebben. Dan zou ik graag hun grootste levensles willen weten. Hij schijnt een hele bijzondere wijsheid te hebben. Ben benieuwd hoe hij dan echt is, dus daar zou ik dan wel een open gesprek mee willen hebben.

Wat is je levensmotto?

Geniet van alles wat er wel is. 😊
Dat is volgens mij de sleutel tot alles. En je zit goed in je vel en je bent in het hier en nu. Ik geloof ook dat de bedoeling van het leven, genieten is. Mensen moeten zoveel van zichzelf. Wat mij betreft mag hier wel een verandering in komen.

Waarvan word jij super-enthousiast?

Dingen maken, dingen creëren, schilderen enz. Alleen gun ik mezelf de tijd er nog niet zo voor, boeken lezen doe ik nu wel. Ik lees graag zelfhulpboeken of ik luister een podcast over zingeving. Daar word ik heel blij van!

Wat is jouw guilty pleasure op het gebied van food?

Chocolade! 😋 Alle chocolade. Het maakt niet uit welke. Sinds mijn zwangerschap lust ik alles graag, daarvoor alleen donker. Nu van alles. Het allerlekkerste vind ik die Belgische bonbons, die echt uit België komen. Van die Kersenbonbons met zo’n steeltje eraan. Heerlijk!

Wat staat er allemaal (nog) op je bucketlist?

We zouden misschien wel willen emigreren, naar Spanje of Italië ofzo. En aan de andere kant willen we Tygo ook dezelfde jeugd gunnen als Chiel, want zoals het vroeger in het dorp was zo is het nu nog en dat vinden wij ook heel fijn. En ik zou wel een huisje buitenaf willen hebben. Liefst aan het bos. Met dieren in de tuin, zoals geitjes ezeltjes. En we grappen ook wel eens dat we zwijntjes willen, de achternaam van mijn vriend is namelijk Zwijnenberg. 😉

Wat is het beste advies dat je ooit hebt gekregen?

Dat was tijdens de opleiding van TFL en daar hadden we het over het maken van keuzes. Ik kan dit soms best moeilijk voor mezelf maken. En daar werd gezegd: ‘Wat is een liefdevolle keuze voor  jezelf en je dierbaren?’ En die zin helpt mij altijd om daarvoor te kiezen.

Wat vind je het allerleukste aan je werk?

Dat ik mensen kan zien stralen, dat ik ze als het ware met hun ziel onder de arm zie binnenkomen en weer stralend weggaan. Iemand naar hun gevoel brengen. Afgelopen week had ik nog zo’n moment.
Toen zei iemand dat ze al zoveel jaren iets had geprobeerd en dat ze verbaasd was wat ik met haar in een
sessie kon bereiken en dat vind ik goud waard!

Wat is het meest bijzondere wat je ooit hebt meegemaakt?

Dat is toch wel de geboorte van Tygo en vooral dat ik voorafgaand al met Tygo kon communiceren in
mijn buik. Ik wist niet dat dat kon.

Welk boek heeft het meeste indruk op je gemaakt?

Het boek ‘Ik moest doodgaan om mezelf te kunnen genezen’ van Anita Moorjani heeft mijn leven veranderd. Daarna heb ik het ook uitgemaakt met mijn toenmalige vriend. En ook de boeken: ‘Kracht van empathie’ en Starseed van Rebecca Campbell hebben mij heel erg geholpen. Maarr… er zijn zoveel mooie, indrukwekkende boeken!

Wanneer ben jij jarig?

15 januari 🥳

Dus lieve mensen, tip van de redactie 😉 Hoe leuk is het om Angélica dan te verrassen met een handgeschreven verjaardagskaart? Ik ken nog wel iemand die hele leuke kaarten maakt, zie het allereerste blog-interview. 😜

Is er een vraag die ik niet gesteld heb, maar wel leuk was geweest als ik die had gesteld? 

Ja, ik moet ineens denken aan een vraag van Anne Quaars. Zij zegt altijd: ‘wie ben jij altijd al geweest?’
En Angélica betekent Engelwortel en eigenlijk kom ik altijd mensen tegen die ook anderen kunnen helpen. Dat zijn zulke mooie mensen. Ik vind dit ook wel een hele mooie gedachte. Engel.
Red. Jaaaa! Dat is ze zeker!😇  

Wat zou jij je lezers tot slot nog mee willen geven?

Geniet! 😊 Geniet van alles wat is. En koop het carddeck van Siti, want dat brengt veel positiviteit haha. 😅

En misschien nog leuk om te vermelden. Op mijn website kun je de gratis Voel-Tool downloaden om jouw gevoelswereld te leren kennen en jouw gevoelens te leren onderscheiden van die van anderen. 

Hier kun je de gratis Voel-Tool downloaden.

Wat is typisch Angélica?

Haar: vroeger werd ik goudlokje genoemd. Fout hè? 😂

Ogen: ik heb een oog op mijn arm getatoeëerd om me te helpen herinneren dat hoe ik naar de wereld kijk, de wereld ook naar mij terug kijkt

Mond: die lachrimpels zitten er wel 😁

Handen: een computerarm en mensen in hun ziel aanraken

Outfit: ik draag tegenwoordig het liefste kleding wat lekker zit en ook graag tweedehands

Voeten: wandelen in de natuur doet gevoelsmensen goed

💜 Ook zo enthousiast geworden over Angélica of ben je op zoek naar een technische rechterhand of iemand die je van je kindpijnen af kan helpen? Check dan hieronder haar website voor meer… 😘