Blogberichten

Inspiratie en inzichten opdoen

Blog-Interview met Wessel Schuller

Iedere woensdagavond.
Een blog-interview met een boodschap.
 
Waarom doe ik dit? Puur omdat ik geloof in de kracht van delen en daarnaast word ik er ook heel blij van!
Wat mij betreft mogen we elkaar vaker laten weten dat we elkaar waarderen en ik vertrouw erop dat ik hiermee ook een ander inspireer hetzelfde te doen.
‘Kleine moeite, groot gebaar’ en je weet nooit wat dit voor een ander kan betekenen. 🌹
 
De negende powerman die ik hiervoor geïnterviewd heb is: Wessel Schuller van WS Boekhouding.
 
Als ik aan Wessel denk, dan moet ik gelijk denken aan de leukste, spirituele boekhouder die er is en hij werkt op basis van wederzijds vertrouwen. Dat is nog vrij uniek. Ik ken in ieder geval nog geen boekhouder die ook op deze manier werkt. En hij is natuurlijk veel meer dan dat. Vriendelijkheid, openheid en behulpzaamheid kenmerken hem. Wessel is een toffe, wijze gast en een fijne gesprekspartner met het hart op de juiste plek. Voor zichzelf, voor zijn netwerk en de klanten met wie hij samenwerkt. Oh ja en een kleine sidenote. Voor mij staat WS ook voor Wonderen & Synchroniciteit en hoe leuk is het dat je dit soort dingen ook gewoon met je boekhouder kunt bespreken. 😜 
 
Dus, lieve mensen. Ik zou zeggen. Laat je inspireren door Wessel en zijn verhaal! 💫
 
LEES HIER HET INTERVIEW MET WESSEL
 

IN THE SPOTLIGHT:

de verbindende, sportieve en relaxte Wessel Schuller.

Opgegroeid in Maartensdijk. Met twee ouders en een jongere en oudere broer. Wessel is de middelste, ook wel een beetje de verbindende factor binnen het gezin. Hij heeft een fijne jeugd gehad en woonde aan een plein. Daar speelde hij veel buiten met vrienden. Een deel van die vrienden heeft hij nog steeds, dat is wel heel bijzonder. Wessel zat in Bilthoven op school en deed daar eerst de HAVO en toen VWO, een beetje een laatbloeier. Zijn ouders werkten daar ook allebei, zijn vader gaf Engels en zijn moeder Remedial Teaching. Ook zijn broers zaten op die school, dus dat was een gezellige boel daar.

Wessel heeft altijd gevoetbald en is best fanatiek. Positie op het veld: laatste man of verdedigende middenvelder. Sowieso is hij heel sportief (geweest): voetbal, tennis, tafeltennis enz. Hij heeft zichzelf ook gitaar leren spelen en is nu bezig met keyboard. Dat vindt hij ook heel leuk! Verder houdt hij van lezen, zelfontwikkeling en gaat hij ook graag naar het theater of concerten. Zo staat er nog een concert met zijn broer op de planning in de Ziggo Dome en gaat hij ook nog met zijn vader naar Frank Boeijen.

Sinds een paar jaar woont hij met zijn vriendin in Leusden. ❤️

Hoe drink jij je koffie/thee het liefst?

Natuurlijk een lekkere cappuccino van Espressobar de Draak 😊, maar gewoon zwart vind ik ook lekker, ligt aan het moment van de dag. Wel decafé, anders word ik te druk. Ook drink ik graag groene Jasmijn thee.

Hoe is de Boekhouding op je pad gekomen?

Tijdens mijn studie deed ik de Bachelor Bedrijfskunde en daarna een Master Accounting & Control. Ik begon met werken bij een groot kantoor. Ik deed jaarrekeningcontroles en had te maken met grote klanten. Ik had daarin wat moeite met de werkcultuur. De budgetten waren vaak te krap en de werkdruk was eigenlijk standaard wat hoog. Sommige mensen houden daarvan, maar bij mij past dat niet. Cijfers vind ik leuk, maar ik merkte dat ik het leuker vond om ook het persoonlijk contact te hebben met klanten. Bij de jaarrekeningcontrole was ik vooral aan het controleren en sta je tegenover de klant. Als zelfstandig boekhouder werk je meer samen met de klant. Ik vind een leuke klik met klanten het belangrijkste. Liever een klant waar ik enthousiast over ben en minder oplevert, dan een klant die veel oplevert, maar waarvan ik geen energie krijg. Klantafspraken vind ik het allerleukst!

Wilde je als kind al boekhouder worden?

Nee! Ik wilde profvoetballer worden haha en in een boekje van de basisschool had ik gymleraar opgeschreven. Ik was heel goed in cijfers, maar het is niet mijn passie. Ik weet ook niet of ik dit mijn hele leven wil blijven doen. Rust, de natuur, buiten zijn en bewegen is wat mij aantrekt. Ik werk nu 20 uur en dat is op dit moment helemaal prima.

Vertel eens iets over jezelf wat bijna niemand van je weet of wat mensen vaak niet achter je zoeken.

Ik ben best een spiritueel en een gevoelig type. Zo mediteer ik elke dag en heb me ook erg verdiept in zelfontwikkeling. Mensen die me heel goed kennen weten dat inmiddels, maar mensen die mij een tijd niet gesproken hebben verbaast dit. En ik eet vegetarisch, dat is ook iets wat mensen vaak niet achter mij zoeken.

Daarnaast vind ik karaoke heel leuk! Muziek maken vind ik gewoon heel leuk en ik houd ervan om mezelf op sommige momenten niet zo serieus te nemen. Vroeger vond ik dit soort dingen vreselijk, maar sinds mijn burn-out, heb ik geleerd om meer te spelen en het kind in mezelf naar boven te halen. Dat zoek ik de laatste tijd steeds meer op, maar blijft soms lastig. Mijn ego vind dan dat ik normaal moet doen, niet te veel op moet vallen.

Wil je iets delen over de burn-out die je hebt gehad?

Ja, dat was toen ik een jaar of 25/26 was en het had verschillende oorzaken (werk/privé/patronen etc.) Ik heb daar enorm veel van geleerd. Zo ben ik er achter gekomen dat ik last heb van een angststoornis. Als ik dit vertel zijn mensen vaak verbaasd, want ik ben juist zo assertief, spontaan, vriendelijk etc. Deze verbazing komt met name doordat veel mensen een totaal verkeerd beeld van angststoornissen, die hebben het idee dat je de hele dag bang bent voor alles. Dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Bij mij komt het er op neer dat mijn zenuwstelsel overactief is. Mijn brein staat eigenlijk continu in de fight-flight modus. Daardoor ben ik gevoelig voor prikkels (geluiden, denkwerk, eigenlijk alle indrukken). Dat kost veel energie, mijn grens is snel bereikt en tijdens mijn slaap rust ik moeilijk uit. Ik word vaak moe wakker. Dat maakt dat mijn belastbaarheid wat beperkt is. Dat heeft wel invloed op mijn leven. Maar ik ben enorm dankbaar dat ik ben gaan kijken naar hoe ik mijn leven in kan richten met een beperkte belastbaarheid als gegeven. Er is zoveel mogelijk. Dit heeft mij een ander mens gemaakt. Ik heb besloten om yoga te doen, te mediteren en om te kijken; wat past bij mij en hoe kan ik zoveel dingen doen die mij energie geven. Ook in mijn werk. Zo werk ik nu alleen met klanten waar ik een goede klik mee heb, waar niet te veel druk op ligt. Daarnaast probeer ik de vrijheid te nemen die ik als ondernemer heb. Dat blijft wel lastig.

Zou je hierover nog iets willen meegeven?

Het belangrijkste wat ik wil meegeven is dat niet iedereen kan meedraaien in de samenleving zoals dat verwacht wordt. We zijn (gelukkig) allemaal uniek en niet geschikt om in een stramien te duwen. Ik hoop dat er steeds meer begrip en compassie komt voor mensen die, bijvoorbeeld door autisme, depressie of angststoornis, dingen net even anders (moeten) doen dan gebruikelijk is. Zo merk ik vaak dan mensen zich niet kunnen voorstellen dat het niet lukt om meer te werken, een soort argwaan. Voor mij is dat nu oké, omdat ik hard aan mijn zelfbeeld heb gewerkt. Ik ben er nu van overtuigd dat ik oké ben zoals ik ben.

Waar heb jij moeite mee?

Ik heb moeite met hele dominante mensen. Zelf ben ik meer van samenwerken en overleggen. Je zou mij ook kunnen omschrijven als een (vredes)duif. Ik houd niet van confrontaties, ellenbogenwerk en dat soort dingen. Ook op zakelijk gebied zie je dat terug. Ik denk niet dat het toeval is dat ik vooral met vrouwen samenwerk. Maar ook inhoudelijk: ik werk vooral met maatschappelijke, culturele en creatieve ondernemingen en met verenigingen en stichtingen.  

Als je een dag zou kunnen doen wat je zelf wilt, wat zou je dan doen?

Dan zou ik mijn dag doorbrengen in de bergen, in een berghut en zou ik lekker een wandeling maken. Rust en natuur. Daar word ik heel gelukkig van! En ’s avonds met mijn vriendin naar een heel leuk, schattig restaurantje waar het niet heel druk is of lekker iets te eten laten bezorgen. En daarvan genieten!  

Met wie zou je een goed gesprek willen voeren? Dead or alive.

Met Rutte. Over zijn drijfveer om bepaalde idealen na te streven. Ik zou wel willen weten wat die man drijft om bepaalde keuzes te maken. En waar hij zijn energie vandaan haalt en waarom hij altijd zo’n blij ei is haha. Daar ben ik dan weer jaloers op!

Of met mijn opa, de vader van mijn moeder, hij werkte ook in de accountancy. Hij maakte ook graag muziek en speelde ook gitaar. Zijn gitaar gebruik ik nog steeds! Hij is overleden toen hij 58 jaar was, nog vrij jong. Zelf heb ik vanuit huis niet zo veel meegekregen over muziek. Het had me leuk geleken om dat van hem te leren.

Wat is je levensmotto?

Ik heb niet één levensmotto. Maar ik hoor wel vaak iets waarvan ik denk, daar sluit ik me helemaal aan. Laatst zei mijn buurman iet als: we kunnen toch gewoon aardig tegen elkaar zijn, er zijn al zoveel problemen! Ja, daar ben ik het helemaal mee eens!

Waarvan word jij nog meer super-enthousiast?

Van diepgaande gesprekken, op verschillende vlakken: spiritueel vlak, maar ook maatschappelijk vlak of  filosofisch vlak. Of een prachtige, inspirerende film, zoals bijvoorbeeld: Human Nature. Aanrader!

Wat is de meest indrukwekkende stad, plaats of locatie waar je ooit bent geweest?

Dat was vorig jaar toen ik een week met een vriend in de bergen was. We maakten een wandeling in de bergen: de Watzmann hutten tocht met 25 graden in de sneeuw en een prachtig uitzicht. Dat was zo bijzonder! De derde dag waren we op het hoogste punt. Daar kon je alleen komen als je eerst een hele tocht naar boven wandelt en klimt. Er was niemand, alleen wij en de natuur. Dan voel je je zo verbonden met de natuur. De tocht duurde in totaal vier dagen.

Wat is jouw guilty pleasure op het gebied van food?

Dat is ‘snackbar’-food, dat is af en toe gewoon heel lekker! En qua drankjes; ik drink geen alcohol, maar voor een Aperol maak ik af en toe een uitzondering.

Wat staat er allemaal (nog) op je bucketlist?

Noorwegen, Schotland, Japan, NY. We zijn al voor een langere periode op Bali geweest, dat stond ook al op mijn bucketlist. En ooit zou ik graag een woonboerderij met dieren willen en misschien een B&B erbij. Lekker rustig, veel natuur.

Wat ik nog wel een keer wil doen is parapenten. Boven het meer van Annecy bijvoorbeeld. Dat lijkt mij gaaf!

Wat is het mooiste compliment dat je ooit hebt gekregen?

Ik ben een bepaalde weg ingeslagen op mijn eigen manier. Niet leven vanuit verwachtingen, maar vanuit hoe ik het wil. Ik ben altijd erg open geweest over dit proces en ook over mijn struggles. Veel bekenden die ergens tegenaan lopen, weten mij nu te vinden, omdat ze bijvoorbeeld hun baan zat zijn of last hebben van psychische problemen. Dat zie ik als een enorm compliment; dat mensen daar over met mij willen praten, maar ook dat ze zij mij dit toevertrouwen.

In het begin geeft het vaak even wrijving om een pad te kiezen dat net wat anders loopt dan misschien verwacht wordt. Bijvoorbeeld om als man een yoga opleiding doen, te mediteren, maar ook om er voor te kiezen om niet 40 uur per week te werken, omdat dit bijdraagt aan je gezondheid en geluk. Je krijgt dan altijd vragen of reacties op; maar heb je die opleiding dan voor niks gedaan? Werk je al wat meer? Maar na die wrijving levert het je meer op! (wrijving geeft glans 😊).

Welk boek heeft het meeste indruk op je gemaakt?

Acht bergen van Paolo Cognetti. Dit boek is ook verfilmd. Het feit dat we eigenlijk niet zoveel nodig hebben heeft mij het meest geraakt. Denk niet dat iedereen zo moet leven als in die film, maar ik denk dat we wel vaak het gevoel hebben dat we van alles nodig hebben, terwijl dat niet het geval is.

En De Kracht van het Nu van Eckhart Tolle. Toen ik dat boek las, werd het begrip ego voor mij helder. Dat je heel veel dingen doet vanuit ego, dat zag ik nooit. Dat was het begin van het bewust leven.

Wat is je doel voor 2024?

Gelukkig zijn. Ik werk niet met doelen. Ik wil graag dichtbij mezelf blijven en op het moment dat het bijvoorbeeld om omzetdoelen gaat en het gaat ten koste van mijn gezondheid/geluk, dan is het mij dat niet waard. Zoals het nu is met mijn bedrijf en met de ondersteuning die ik heb, ben ik helemaal tevreden.

Wanneer ben jij jarig?

6 december 🥳

Dus lieve mensen, tip van de redactie 😉 Hoe leuk is het om Wessel dan te verrassen met een handgeschreven verjaardagskaart? Ik ken nog wel iemand die hele leuke kaarten maakt, zie het allereerste blog-interview met Melissa. 😜

Is er een vraag die ik niet gesteld heb, maar wel leuk was geweest als ik die had gesteld?

Niet per se, misschien dan nog van welke muziek ik houd: rustig, country en ik ben een Eagles fan. 😊

Wat zou jij je lezers tot slot nog mee willen geven?

Wees lief voor elkaar. Dan zijn bijna alle problemen opgelost in het leven. En heb niet te snel een oordeel over anderen. Dat je voor iedereen probeert open te staan. Uiteindelijk hebben we allemaal een oordeel, maar je hoeft daar niet altijd naar te handelen.  

Tot slot nog een laatste filmtip: Old Oak, die is ook heel inspirerend!

Wat is typisch Wessel?

Haar: donkerblond

Mond: bescheiden

Handen: muziek maken 

Outfit: vlot en netjes (hoop ik)

Voeten: wandelen

💜 Ook zo enthousiast geworden over Wessel en zou je graag in contact met hem komen? Just let me know, dan verbind ik jullie. 😘