Blogberichten

Inspiratie en inzichten opdoen

De schaduwkanten van een (b)engel

Leestijd: 3 à 4 minuten, afhankelijk hoe snel je leest. 😘

In deze blog deel ik mijn persoonlijke schaduwkanten met je en een inzicht dat ik afgelopen donderdag kreeg naar aanleiding van een waardevol gesprek dat ik had met een hele fijne kennis. Onze afspraak zou al een paar weken geleden plaatsvinden, maar dat hebben we toen verzet, omdat dat beter uitkwam. Dus zodoende spraken wij elkaar van de week en vertelde hij mij dat hetgeen hij destijds met mij wilde delen, inmiddels achterhaald was. In die zin, dat hij zich nu realiseerde dat het een projectie was en dat het niets met mij te maken had. Met dat laatste ben ik het niet helemaal mee eens, maar daar kom ik later op terug.

Positiviteit is niet alleen positief

Want was het geval. Hij deelde dat hij mij puur positiviteit vindt en ook zeker dat gevoel heeft, maar…. dat hij ook voelde dat het niet alleen maar positief is en dat er onder mijn glimlach verdriet en eenzaamheid schuilt. En wellicht had dat ook te maken met de context waarin wij elkaar kenden, waarin er beperkt ruimte is om vanuit mijn rol een andere kant te laten zien, maar hij wilde dit graag bespreekbaar maken, omdat hij het mij gunde om daar iets aan te doen. Want hij dacht dat mij dat zou kunnen helpen. Niet wetende dat dit ook gewoon is wie ik ben en dat dit onderdeel van mij is. Het is juist mijn kracht.

Zielsperspectief

Daarvoor hadden we al een heel mooi gesprek over onze menselijkheid en ook over ons Zielsbewustzijn. Met als conclusie, dat we eigenlijk zelden weten voor welke levensopdracht iemand getekend heeft. Vaak weet iemand dat zelf nog niet eens, laat staan dat je het voor een ander kunt weten. Dit even heel kort door de bocht, want we bespraken zoveel meer. Dus eigenlijk heb je geen idee en wat voor de een geldt, hoeft ook niet voor een ander te gelden. We bewandelen allemaal ons eigen pad. Dus waarom iets invullen voor een ander?  

De kracht van delen  

Ik begrijp dat hij dit als projectie zag. En, in mijn beleving heeft het ook zeker wel iets met mij te maken, omdat alles en iedereen nu eenmaal verbonden is. In dit geval heeft hij dat heel goed aangevoeld. Want het klopt, er zit ook veel en diep verdriet in mij. Een gevoel van eenzaamheid. Dat zit letterlijk in mijn DNA en ook in mijn voorouderlijnen. Aan de andere kant is Vreugde mijn zone of genius en dit gaat hand in hand samen met verdriet/verlies. Zonder diepe dalen, weet je ook niet hoe het voelt om hoge pieken te bereiken. Bij mij is het EN-EN. Het mag er ook zijn. Ik hoef dit niet te helen, want ik ben al heel en heb een hele fijne balans in gevonden om hiermee om te gaan. Ik voel me ook allesbehalve alleen, omdat ik me zo verbonden voel met het grotere geheel. Dit is wie ik ben. Dat is de dualiteit die in mij zit en die ik nu ook heel goed kan dragen. Ook al is dit niet zoals de meeste mensen het ervaren.

Dualiteit

En zo kwamen we ook op het onderwerp dat ik heel vaak te horen krijg dat ik zo lief ben en het ongeloof dat sommige mensen hebben als ze horen over mijn schaduwkanten. Want of ik die ook heb? Ja natuurlijk!! Anders was ik hier ook niet geweest. Sterker nog, ik ben echt niet zo lief als mensen vaak denken. Dat wil niet zeggen dat ik me anders voor doe dan ik ben, want dat is niet zo. Maar ik heb in het verleden veel dingen gedaan die niet tot de categorie lief behoren. En ook nu, mag ik ook nog steeds leren om liever te zijn in bepaalde situaties of naar mezelf toe.

Schaduwkanten

Zo kan ik soms behoorlijk bitchy uit de hoek komen als ik voel dat iemand niet zuiver handelt of als iemand onvriendelijk doet, vooral tegen een ander. Gelukkig komt dat niet heel vaak meer voor, maar soms. Ja, dan kan ik heel fel zijn en dan ben ik echt niet zo lief. Is het niet in woorden, dan voel je het wel in mijn energie haha. Maar dat is oké, het licht en de schaduw zijn nu eenmaal twee bondgenoten. Een van de schaduwkanten van vreugde is bijvoorbeeld de controle willen houden, zorgen maken en (te) serieus in het leven staan. Als je je hier bewust van bent, dan wordt het leven een stuk makkelijker. Omdat je het dan sneller bij jezelf herkent en ook bij anderen. En dan kun je er iets aan doen of het er gewoon laten zijn. Ik geloof dat alles precies zo is zoals het moet zijn.

Niet helpen

En daarom is niet helpen soms het beste wat je kunt doen. Want zo ontneem je een ander zijn/haar les ook niet en ik geloof dat het altijd krachtiger en effectief is om zelf een les te ontdekken, dan dat een ander het je vertelt. Dit was denk ik voor ons allebei een van de grootste inzichten, naast het feit dat we vanuit Zielsperspectief minder mogen oordelen. Er zit namelijk zoveel gelaagdheid en nuance in een bepaalde situatie. En vanuit het grotere geheel, is dit leven op aarde een ‘blink of an eye’. Het is zo voorbij, dus maak je niet zo druk en doe datgene waar jij blij van wordt!  

Wondermaand

Kortom. Moraal van het verhaal. Ik ben superblij dat hij dit met mij deelde, want zo kon ik hem bevestigen dat het klopte wat hij voelde, konden we hier een fijn gesprek over hebben en voor mij was het een mooi inzicht om te voelen wat het met mij deed dat hij dit deelde. Voorheen zou ik mij hier vervelend over gevoeld hebben en nu zie ik hoe ik hierin gegroeid ben en ben ik heel blij met mezelf. Ik ben het allemaal. En soms een engel, soms een bengel en dat is helemaal oké!

Deze situatie zie ik als een Wonder. Het is een shift in waarneming. Hoe mooi is dat?! Zo zie je dat in de openheid wonderen ervaren kunnen worden. Dat is toch prachtig!

Om te voorkomen dat ik (te) serieus word en jij misschien ook wel, gaan we volgende maand weer lekker spelen tijdens de Wondermaand in maart. Wil je ook Wonderen in je leven ervaren en een maand meevaren op mijn PoSITIvity Vibes?

Dan ben je van harte welkom om mee te doen. Hieronder vind je alle info en kun je je aanmelden.

Let’s spread some PoSITIvity! 💫

Liefs,

Siti