Blogberichten

Inspiratie en inzichten opdoen

Dit is wanneer ik WIST dat ik mijn vliegticket naar Schotland nu moest boeken.

Misschien heb je het al in een eerdere blog gelezen of heb je het op Instagram voorbij zien komen, maar ongeveer anderhalve maand kreeg ik de opdracht om naar Schotland te gaan.

“Schotland roept je.”

Die boodschap schreef een van mijn favoriete schrijvers Hans Peter Roel aan mij in zijn boek ‘De Eeuwige wereld’. En hoewel ik in eerste instantie weerstand voelde toen hij zei: “Dit is een opdracht voor je”, handel ik daar wel naar als ik het ook in mijn onderbuik voel. Ook al pak ik nu liever het vliegtuig naar een zonnige bestemming. 😉  

Echter, ik weet dat het de Ziel is die roept en niet mijn ego. Want ik voel in alles dat ik er naartoe ‘moet’, hoe onlogisch ook en ja, als de Ziel je roept is er geen weg meer terug. Wat mij betreft.  

Waarom weet ik nu nog niet precies, dat zal blijken. Wat ik wel weet is dat het verlangen om daar naar toe te gaan steeds sterker wordt. Overigens ben ik wel geïnteresseerd in de Keltische wijsheid.

Nu ik dit zo schrijf, herinner ik mij ineens dat ik een aantal jaren geleden een PoSITIviTEA-middag bij mij thuis organiseerde en toen gebeurde er iets bizars. Er waren 6 vrouwen aanwezig en ik trok voor iedere vrouw (inclusief mijzelf) een kaart het uit: ‘Je Vorige Leven’ Orakelkaarten. Wat bleek? Voor iedereen trok ik dezelfde kaart: KELTISCH. Nu precies 6 jaar later, word ik hier zelf aan herinnerd en tijdens het opzoeken hiervan vallen er weer puzzelstukjes op hun plek.

Kwam zo ook weer iets tegen, wat ik helemaal vergeten was, maar waar mijn innerlijk vuurtje gelijk weer van ging branden als ik eraan terugdenk. Hierover zal ik later zeker weer iets over gaan delen, want het lijkt me supertof om dat weer op te gaan pakken. Grappig zeg. Ik help anderen graag herinneren, maar ik merk steeds vaker dat ik zelf ook sommige dingen totaal vergeten ben…

Ok. Terug naar het boeken van mijn ticket. Nadat ik uitgesproken en gedeeld had dat ik naar Schotland – Edinburgh – Rosslyn Chapel zou gaan, zag ik steeds meer synchroniciteit. Ook veel mensen die ik kende, waarvan ik niet wist dat ze er of al geweest waren of dat het ook nog op hun verlanglijstje staat.

Het meest opmerkelijke was dat een goede kennis met wie ik een bijzondere connectie heb, mij een paar weken geleden vertelde dat hij een paar jaar in Schotland heeft gewoond (was ik even vergeten) en uitgerekend dit weekend naar Schotland – o.a. Edinburgh gaat. Op dat moment wist ik al dat ik daar een maand later naartoe wilde gaan.

En ook toen ik vorige week terugreed van mijn workation en op de snelweg ineens het Ros(a)lyn gebouw in Amsterdam zag, wist ik. Let’s go!

Nu zat ik eerlijk gezegd nog een beetje te twijfelen van, ga ik nu investeren in deze Siti-trip of ga ik het geld eerst in mijn business steken? Vrijwel gelijk was daar een stem die mij wees op ‘practice what you preach’ en dat ik het mezelf toe mag staan om eerst lekker te spelen en te genieten. Play hard. Work hard. In plaats van andersom.  

Desondanks koos ik ervoor om mijn beslissingsautoriteit te volgen en er nog even een paar nachtjes over te slapen. Toen ik afgelopen donderdagavond zag dat er nog 1 stoel vrij was op de vlucht die ik het liefste wil, nam ik mijzelf voor dat als de stoel vrijdagochtend nog steeds vrij was, ik zou gaan boeken. Zo gezegd, en je raadt het al, zo gedaan.

Precies 4 weken voor vertrek. Nadat ik geboekt had voelde ik in mijn lijf, YES! Hier heb ik zo ontzettend veel zin in!

My next Siti-trip to Edinburgh. Me, Myself and I.

Daarna ging ik spontaan naar de sauna, waar ook showopgietingen gehouden worden en natuurlijk. Er was die dag ook een showopgieting met het thema: Celtic Mist. Wanneer er staat als thema: keuze van de saunameester, voel ik van tevoren in wat dat zou zijn en nu moest het een dieperliggende boodschap hebben.

Nu zul je misschien denken, ja je kunt overal wel een dieperliggende boodschap bij verzinnen en dat is natuurlijk ook zo, maar daarom vraag ik altijd of het zo duidelijk kan zijn, dat zelfs de meest sceptische persoon er niet om heen kan en ja hoor!

Het was een prachtige showopgieting met een overduidelijke dieperliggende boodschap. En het was een feestje om te zien hoe de saunameester zichtbaar genoot van zijn werk/hobby. Die energie! Lieve mensen, wees je bewust van de energie die je uitstraalt. Dit wordt altijd waargenomen, of je wilt of niet en dat maakt het onderscheid.  

Tevens heb ik al een tijdje deze zin in mijn hoofd:

“The Universe has called and I can do nothing, but let myself be guided.”

En de twee hoofdvragen die mij bij zijn gebleven tijdens de showopgieting waren:

‘Will you answer the call?’

‘Can you give me a sign?’

Wat denk je. Vervolgens zie en hoor ik allemaal antwoorden/tekens die je als je vanuit het grotere geheel bekijkt, zo helder zijn. Je kan je ogen sluiten voor wat je niet wilt zien, maar je kunt je hart niet sluiten voor dingen die je niet wilt voelen. Vroeg of laat, MOET je er iets mee. Vanuit liefde.   

Hoe dan ook. Over 4 weken ben ik in Edinburgh en laat ik mij verwonderen door wie en wat er op mijn pad komt…

Are you with me? Als je op de hoogte wilt blijven van deze Siti-trip, laat het mij vooral even weten, dan kan ik daar eventueel op reageren. Ik ben hier als Generator niet om te initiëren, maar vind het wel superleuk om te reageren.

Tips voor een must see or must do in Edinburgh zijn ook welkom!

Follow your gut. Follow what’s true for you. 😉

With love,

Siti