Blogberichten

Inspiratie en inzichten opdoen

Mijn eerste IJSBAD ervaring op 20-02-2022.

En met al die tweeën in de datum moest dit haast wel een dag van vertrouwen en samenwerking zijn… 😉

Een van mijn beste vriendinnen had deze ervaring al een paar jaar geleden bij Wim Hof (ook wel bekend als ‘the Ice man’) zelf ervaren en toen mijn beste vriend vroeg of ik meeging naar deze workshop, voelde ik gelijk dat ik het wilde doen, omdat het al een tijdje door mijn hoofd heen spookte.

Ik houd er wel van om zoveel mogelijk dingen te beleven in het leven en vijf jaar geleden had ik al een Vuurloop (over heten kolen lopen) gedaan, dus dit vond ik wel een mooie “tegenhanger”. Een beetje als Yin/Yang.

Alhoewel ik dit van tevoren veel spannender vond dan de Vuurloop. Overigens moet ik er wel bij vermelden dat bij de Vuurloop ook het “Pijlbreken” zat en dat vond ik eigenlijk het meest spannend. It’s all about trust.

Het is nu precies 4 weken geleden dat ik meedeed aan de Wim Hof Method Fundamentals workshop van Rutger Thielen bij Sup & Surf Delft. Waarbij je de 3 pijlers van de Wim Hof methode leert kennen: ademhalingstechniek, koude training (ijsbad) en toewijding. Op die manier kom je erachter hoe je middels zuurstof en kou je lichaam en geest kunt optimaliseren, en welke fysiologische processen hieraan ten grondslag liggen.

In mijn Insta-stories vroeg ik of men benieuwd was naar mijn ijsbad ervaring en daar werd echt massaal JA op geantwoord, dus bij deze. In een woord: GE-WEL-DIG!

Maar dat had ik eerlijk gezegd al ervaren, VOORDAT ik deelnam aan de workshop. De manier waarop Rutger en Mark (Sup & Surf Delft) omgaan met hun deelnemers VOOR (en wat later blijkt ook tijdens en NA) de workshop is bewonderenswaardig en daar kunnen vele bedrijven en organisaties nog een voorbeeld aan nemen. Als je het hebt over een unieke CUSTOMER EXPERIENCE, dan zijn zij daar echt een voorbeeld in.

Eenmaal aangekomen op de locatie ontmoette ik iemand waar ik direct een leuke klik mee had. We raakten aan de praat en toen we begonnen mochten we een kaartje trekken.

Als je me al langer volgt, dan weet je hoe dol ik op kaarten ben 😊 En je raadt het al. Uitgerekend dat wat ik net tegen die ander had gezegd over mijn verwachting van die dag, zag ik terug op het kaartje: “Ik geniet van iedere stap, in de richting van mijn doel.”

Daarna mocht iedereen een plekje uitzoeken. Dacht ik lekker comfortabel achteraan te kunnen zitten. Dan had ik overzicht, en dus controle 😉, maar dat ging dus mooi niet door. Want uitgerekend vooraan, in het midden, was er nog 1 plekje vrij….

Eerlijk gezegd wil ik ook niet te veel verklappen over de inhoud van de dag, omdat ik vind dat je het echt gewoon zelf moet gaan ervaren, maar wil alvast wel mijn belangrijkste inzichten met je delen.

Ik denk dat als ik het in een paar woorden zou moeten omschrijven, het als volgt zou samenvatten: Focus, Overgave, Verbinding en Fun.

Ik herinner me nog goed een moment dat we bij het meer stonden en we voor het eerst een kou ervaring zouden gaan beleven. Ik was uiteraard all over the place en totaal niet gefocust. Totdat mijn vriend tegen me zei: Focus.
En ik weet zeker dat dat mij heel erg geholpen heeft, want daarna was die eerste ervaring in het koude water piece of cake.

Normaliter wil ik altijd als eerste. Onder het mom van, dan heb ik het gehad. Toen ik dit met Rutger besprak, gaf hij aan om te vertrouwen op het moment en dat het niet uitmaakt of ik al dan niet als eerste zou gaan. En mijn vriendin vertelde dat zij als laatste aan de beurt was en dat dat uiteindelijk alleen maar goed uitgepakt had. Dus dat gaf me wel de moed om me gewoon over te geven aan het moment en see what happen…

Je raadt het al. Ik zat in de laatste groep, weliswaar als enige vrouw en gelukkig bij mijn vriend, en ik kon alsnog als eerste 😉, maar het voelde ook helemaal oké. Achteraf heb ik het in mijn hoofd groter gemaakt dan dat het daadwerkelijk was, maar dat komt ook zeker door de fijne begeleiding van Rutger, waardoor je je helemaal op je gemak voelde.

Uiteindelijk heb ik iets langer in het ijsbad gezeten dan ik van tevoren dacht. Geen idee meer wat er allemaal door mijn hoofd ging toen ik het bad zat. Volgens mij eigenlijk niet zoveel en heb ik nadat ik mijn ademhaling onder controle had, kunnen genieten van de ervaring.

Het enige wat ik me kan herinneren is dat Rutger op het laatst zei: “Je bent een krijger” en dat vond ik wel grappig. Overigens voor de HD-kenners, ik heb ook het kanaal 28-38 van de fighter… 😉 Waarbij ik het doorzettingsvermogen heb om te vechten voor wat waardevol is.

Het is bijzonder om te zien en te ervaren hoe snel je in verbinding kunt zijn met een groep onbekenden.

En tot slot was het vooral ook gewoon fun hebben met elkaar! Ook al konden we helaas niet met de hele groep tegelijkertijd buiten zijn ivm het stormachtige weer die zondag. Het was zoals het was.

De organisatie was top. Rutger, Mark en Bram hebben er alles aan gedaan om er een topdag van te maken voor iedereen en daar zijn ze helemaal in geslaagd! Wat mij vooral heel erg bij is gebleven is hun persoonlijke aandacht en authenticiteit. Iedereen werd door hen gezien en dat kan ik enorm waarderen.

Wat ook grappig is, is dat ik precies twee weken na deze workshop een Stiltedag had op de plek waar ik dus die Vuurloop deed en dat wist ik niet, totdat ik het terrein op kwam rijden. Die ervaring deel ik in mijn volgende blog.

En paars en geel zijn mijn krachtkleuren, hoe leuk is het dat ik dit nu ook op de foto terugzie.

Kortom, er waren nog zoveel meer ‘toevalligheden’ dat je volgens mij niet meer van toevalligheden kan spreken.
Het is puur synchroniciteit.

En een ding is wat mij betreft zeker. Het was een onvergetelijke ervaring die ik absoluut niet had willen missen!

It was the right time. The right place. With the right people. And at the right spot.

Het ijs is gebroken. En het heeft me vooral weer (zelf-)vertrouwen gegeven in mijn eigen lichaam en dat gun ik iedereen!

Volgende week zondag geven zij weer een workshop, dus als je altijd al een ijsbad hebt willen doen of iemand kent die dit graag wil doen, dan is dit je kans! Voor meer informatie check de link hieronder. Ik kan het je van harte aanbevelen!

Ben benieuwd. Heb jij al eens een ijsbad genomen? Leuk als je het me laat weten!

Liefs,
Siti