Blogberichten

Inspiratie en inzichten opdoen

Van de Achterhoek naar het Middelpunt.

Lieve Achterhoekers, het is absoluut niet de bedoeling om te generaliseren en nergens is het persoonlijk bedoeld. Integendeel! De enige reden waarom ik dit heb geschreven en met je deel, is omdat het mijn verhaal is en ik erop vertrouw dat het net die ene persoon zal inspireren en motiveren om ook te gaan voor zijn/haar droomdoelen.
Of wellicht is het herkenbaar voor je, in welke vorm dan ook en is het een herinnering of bevestiging dat je er niet alleen in staat.
 
Als kind groeide ik op in de Achterhoek. Daar waar de Superboeren vandaan komen. In de buurt van Doetinchem, dus niet in de richting van Enschede, Almelo, Hengelo (OV) of daar ergens in de buurt wat vaak gedacht wordt.
Anyway, waar vooral gezegd wordt: ‘Doe maar normaal, dan doe je gek genoeg’ of ‘Nee joh, dat zweverig gedoe is niets voor mij. Ik ben nuchter.’ En ik denk dan, OK. Wat is nuchter? Ik denk dat als iemand nuchter is, letterlijk en figuurlijk, dan ben ik het wel. Iedereen zijn mening. Weet je wat ik pas zweverig vind? Als je continu in je hoofd zit,
niet weet wat je wilt en je niet bewust bent van dat er zoveel meer is dan je denkt of met je blote oog ziet, maar OK. Dat is mijn mening.
 
Met deze beperkende overtuigingen ben ik opgegroeid en niemand iets te verwijten hè. Maar het is dan ook niet zo verwonderlijk dat ik mijn spiritualiteit, mijn spirituele gave, wat natuurlijk geen gave is, ergens achter in de hoek heb gezet. Omdat ik er met niemand over kon praten. De enige die in het paranormale geloofde, mijn vader, is overgegaan toen ik 9 jaar was. Maar ja, om destijds te zeggen dat ik urenlange gesprekken had met mijn vader is niet bepaald geloofwaardig.
 
Toen ik 19 was ben ik op kamers gegaan in Utrecht en dit jaar woon ik al weer 15 jaar met super veel plezier in Amersfoort. De titel van deze blog kwam spontaan in me op. Ik vond het geniaal en ineens begreep ik het!
Het is namelijk op verschillende manieren uit te leggen en het past precies bij mij. Als kind droomde ik er al van om in Amersfoort te wonen, het kadastraal middelpunt van Nederland. Geen idee waarom. Anderzijds is het voor mij een letterlijke en figuurlijke stap geweest. Om uit die spreekwoordelijke kast of hoek tevoorschijn te komen met mijn spiritualiteit of hoe je het ook wilt noemen. Voor mij is spiritualiteit niet anders dan puur bewust zijn. Dat er zowel meer is dan dat wij denken. Dat wij kunnen waarnemen. Het zien van de onzichtbare wereld. Het voelen en het weten dat alles energie is. En dat vervolgens in je voordeel laten werken. Op alle gebieden in je leven.
Dat is iets wat ik jou ook gun en daarom deel ik dit met je.
 
Ongeveer 10 jaar geleden ben ik me langzaam bewust gaan ontwikkelen op het spirituele pad. Toen ik 7 jaar geleden ook in het openbaar begon te delen over spiritualiteit enzo stonden de mensen in mijn directe omgeving nou niet bepaald te juichen en dat was ok. Ik heb daar altijd begrip voor gehad en ben bij mezelf gebleven. Mezelf niet meer in de hoek laten drukken, maar mijn ruimte in nemen. Met mijn hele zijn.  En dat was en is nog steeds niet altijd makkelijk. Integendeel. Maar het is wel noodzakelijk.
En als ik daar nu op terugkijk, dan ben ik heel blij en denk ik dat mede daarom nu ook de meest ‘nuchtere’ mensen bij beginnen te draaien. Het is een on going proces. Je kunt altijd weer een laag dieper gaan. En niet omdat het moet, maar omdat het ook leuk is om zoveel mogelijk ervaringen op te doen als Ziel. Leuke en minder leuke ervaringen.
 
Dus een volgende keer als je ergens geen woorden aan kunt geven, weer eens uitgelachen wordt, niet begrepen voelt of wat dan ook. Herinner jezelf er dan aan dat je hier bent met een reden. Het doel van je leven is leven.
Laat ze maar lekker lachen, achter je rug om praten of denken dat je niet helemaal spoort. Het is ok.
We hebben allemaal ons eigen pad te bewandelen. In ons eigen tempo.
 
En als je geen of weinig mensen hebt met wie je hierover kunt praten, stuur me een bericht. Ik weet hoe het voelt.
Niet hoe jij je voelt. Maar ik zie je. Ik voel je. Als mens. Als Ziel. En ik vertrouw erop dat dit bericht bij de juiste persoon aankomt. En zo niet, dan is dit bericht ook niet voor jou bedoeld.
 
Hoe dan ook. Waar je ook in gelooft.
Jij staat in het middelpunt van jouw leven! En je hebt van niemand goedkeuring nodig om gelukkig te zijn. Je mag zijn wie je bent. Leef je leven volgens jouw eigen regels en niet dat van een ander.
 
Echt! Je bent het waard.
 
Mooie dag en veel liefs,
Siti