Blogberichten

Inspiratie en inzichten opdoen

Ben ik er weer mooi ingetuind!

Dat was wat ik van de week eventjes dacht. Ik had weer teveel van mezelf en mijn kostbare tijd weggeven aan anderen. Herkenbaar?

Het ego, ons aangeleerd zelfbeeld, het denken, het hoofd, die stemmetjes in ons hoofd. Hoe je het ook ziet. Het is soms super verleidelijk en verraderlijk. En geen goed of fout over het ego. Het heeft een functie, dus het is zeker niet per definitie negatief, maar soms kan het lastig zijn om het doorgronden. Echter, niet omdat dat het is, maar omdat wij er allerlei ingewikkelde verhalen van maken in ons hoofd.

De meeste mensen herkennen het ego wel als het ons naar beneden haalt, maar het ego kan ons ook in de maling nemen. Door bijvoorbeeld met een zogenaamd liefdevol stemmetje tegen ons te praten. En dan denken we dat het ons hart is dat spreekt, maar niets is minder waar. Het resultaat? Het gaat je goed, maar je leeft niet je grootste potentieel. Moet dat dan? Nee, niet van mij. Maar vraag het eens aan je Ziel? 😉

Het ego laat mij soms echt een ezel voelen. Je weet wel. Een ezel die zich twee keer aan dezelfde steen stoot. Nou, op sommige vlakken lijkt ik meer de vergrotende trap van een ezel en ben ik echt hardleers. Dat is dus mijn ego dat spreekt. Zo heb ik al veel dure lessen gehad. Letterlijk en figuurlijk. En tegelijkertijd waren het mijn meest waardevolle lessen. Dus die had ik voor geen goud willen missen! En ik weet ook zeker dat er nog vele zullen volgen. Als je verder wilt komen in het leven, moet je bereid zijn om te investeren. In tijd, geld en energie. En op zich hebben we daar geen moeite mee, maar als het om onszelf gaat, dan zit daar vaak nog weerstand.

Ik zal je heel eerlijk vertellen, ik heb mezelf tot vorig jaar niet structureel salaris uitbetaald en nog steeds doe ik te veel gratis. Ik geloof in onvoorwaardelijk geven en dat blijf ik doen, maar er zijn grenzen. 

In november vorig jaar schreef ik nog een blog over eigen waarde enzo, dat ging specifiek over mijn persoonlijk kaartuurtje. Dat doe ik nu in mijn besloten FB-groep Orakelkaarten Community en dat werkt heel fijn voor mij. En de mensen die nu bij mij komen voor een persoonlijke inzicht-sessie, dat zijn mensen die er ook echt klaar voor zijn om een stap vooruit te zetten. En daar krijg ik ook energie van! Ik heb besloten geen mensen meer te helpen die eigenlijk niet geholpen willen worden of alleen maar bij me komen om bij te tanken, zoals mijn business coach dat zo mooi noemt. Ik kan me dat niet meer permitteren en prik daar direct doorheen.  

Je herkent dat misschien ook wel en als jij dan een keer om hulp vraagt of met een super tof aanbod komt, dan geeft er niemand thuis. Is dat gek? Nee, helemaal niet. Dat is het gevolg als je niet voor je eigen waarde staat. Dat is niet wat ik wil en dat gun ik jou ook niet. Zodra je je dit weer beseft of herinnert en besluit om jezelf niet meer in de steek te laten, shift de energie onmiddellijk.

De cirkel is rond. En dat zal ie altijd blijven. Het is een continue proces. Iedere dag weer. Het is geven en ontvangen. En zolang dat in evenwicht is, is het helemaal oké. Als je merkt dat dat niet meer het geval is, dan wordt je vanzelf uitgenodigd nieuwe stappen te ondernemen en mensen / situaties vrij te laten. Voor mij is de belangrijkste afspraak, de afspraak met mezelf en die mag je heus een keer vergeten. Gun jezelf die ruimte. En daarmee gun je een ander ook alle ruimte.

Morgen is de laatste dag van de ondernemersopleiding en ook de dag waarop mijn vader 29 jaar geleden overging. Voor mij is dat altijd een bijzondere en ook een feestelijke dag. Het staat voor mij voor een nieuw begin en voor dankbaarheid. Dankzij die gebeurtenis ben ik geworden wie ik nu ben en daar ben ik heel erg blij mee!

En met die ervaring wil ik ook anderen van dienst zijn. Dus als jij er klaar voor bent en we zijn een match, dan ben ik er voor jou. En zo niet, dan is dat ook 100% oké.

Mooie dag!

Liefs, 

Siti