Blogberichten

Inspiratie en inzichten opdoen

De meest bijzondere kaart uit mijn carddeck.

Dat is ongetwijfeld de kaart Roos. Het is een knipoog van Lisan.
De dochter van mijn bonusvader die in 1994 op 5-jarige leeftijd samen met haar moeder op Nieuwjaarsdag bij een treinongeluk is omgekomen. Sinds een paar jaar hebben wij bewust contact en via haar heb ik de teksten voor mijn carddeck op Nieuwjaarsdag doorgekregen. Ze stonden binnen een paar uur op papier.

Er moest een kaart in met als thema roos. Dit is het symbool van de liefde en het symbool van verbondenheid. En heeft voor ons samengestelde gezin een speciale betekenis.

Liefde. Is. Simpel. Altijd. Nu. (LISAN)
De tekst op de kaart is hiervan afgeleid en iets aangepast, zodat iedereen het kan begrijpen. 
Ook als je het verhaal erachter niet kent.

Wij geloven in de kracht van samenwerking.
In donker. In licht.
Zichtbaar. Onzichtbaar.
Eenheid.
Positiviteit. Negativiteit.
Vreugde. Verdriet.
Alles mag er zijn.
We zijn verbonden.
Nu. En Altijd.

Lisan wil de wereld laten weten dat ze niet dood is. Ze is levendiger dan ooit tevoren. Voor sommige kinderen is het niet de bedoeling dat ze hier lang zijn. Sommigen zijn hier slechts voor even, maar in die tijd leren ze zelf en leren ze anderen diepgaande lessen over liefde.

Hun impact op de wereld houdt niet op als ze zijn overgegaan. Ze zijn altijd om ons heen om ons te leren over liefde. Vanaf de plek waar ze nu is, wil ze haar Zielsenergie nog veel meer over de aarde laten schijnen. Juist NU.
Nu er zoveel gaande is in de wereld. Er is zoveel (onnodig) angst in de wereld en een ander geluid is nodig. Zonder protest of geweld. In mij zag ze een brug om het onzichtbare zichtbaar te laten worden en ik kan niet anders dan dit delen.

Het is grappig. Voor mijn kleurenproefdruk selecteerde Jonathan van Brouwer Grafimedia willekeurig 1 kaart en wat denk je? Het was de Roos. Hoe typisch en bijzonder?! 😉

Delen is voor mij iets vanzelfsprekend. Kleine moeite, groot gebaar is mijn visie. 

Tegelijkertijd besef ik me ook dat dat niet voor iedereen vanzelfsprekend is. Vaak denkt men er gewoonweg niet aan, omdat ze te druk zijn met zichzelf. Of ze denken er wel aan, maar durven het niet te delen, uit angst voor de mening van een ander of uit angst voor concurrentie. Of dat je buurman, baas of collega ziet dat jij dat leuk vindt. 

Of wat dan ook. 

Ik las onlangs een prachtig verhaal in het boek Hemeltaal. Het gaat over een boer die het meest mooie maïs verbouwde op zijn land. Kwalitatief het beste maïs in de wijde omgeving. Hij deelde zijn zaden met zijn buren en alle boeren om hem heen. Iemand vroeg hem waarom hij zijn dure zaden weggaf. Hij vertelde dat de wind de pollen meeneemt van het rijpe maïs en dat weer verspreidt over alle velden. Als zijn buren kwalitatief laag maïs verbouwen, dan komt het uiteindelijk ook op zijn veld terecht. Wanneer hij zorgt dat zijn buren het goed hebben, dan heeft hij het ook goed. Alles is namelijk met elkaar verbonden. Zo is het ook in ons leven. Wanneer wij delen met elkaar en de ander alles gunnen, dan gaat het goed met ons. 

Het is bijzonder hoe we misleid zijn in ons leven, door te denken dat we alleen maar goed voor onszelf en onze familie moeten zorgen. We zijn namelijk één familie. Dit is de illusie van afgescheidenheid, de angst die daaruit voortvloeit en het bijbehorende gedrag om elkaar te helpen. Het land van de boeren is hetzelfde als de verschillende landen op aarde. Laten we zorgen dat ieder land het goed heeft. Dan beginnen we gewoon weer in het klein. 

Zorg goed voor iedereen om je heen en gun ze alles. Ik weet wel dat er gedachten van afgunst kunnen ontstaan, gebaseerd op angst in het denken door onwetendheid. Kijk ze recht aan en dan zie je wat het is: de illusie van afgescheidenheid. Dan voel je je hart en weet je het antwoord.

En zo is wat mij betreft ook maar net. Delen is ook helen. En het is nog gratis ook! 

Ik vertrouw erop je hiermee te inspireren en te motiveren om ook lekker te delen. Vanuit liefde en overvloed.
Wees niet bang wat een ander daarvan vindt of als je geen reacties krijgt.

Liefde is altijd sterker dan angst. En je weet soms nooit wat voor een impact je daarmee kan creëren. 

Iets ogenschijnlijks kleins kan maar zo een enorm groot verschil maken.

Let’s spread some poSITIvity!

Liefs, 

Siti