Blogberichten

Inspiratie en inzichten opdoen

Het leven gaat niet altijd over rozen.

Aansluitend op mijn vorige bericht over de Roos. 

Ken je die grap van die vrouw die pietje precies is? 

Die vrouw die altijd super secuur is? 

Die vrouw die alles honderd keer checkt? 

Die vrouw die kwaliteit boven kwantiteit stelt? 

Die vrouw alles ziet? Zelfs het ongeziene. 

Die vrouw die haar allereerste product gaat lanceren? 

En dan vervolgens toch iets wezenlijks over het hoofd ziet? 

Die vrouw. Dat ben ik.

Eén f*cking missing d. 

Ik heb dus serieus een d-tje te weinig over het hoofd gezien. Eén schrale troost. Met mij duizend anderen en niemand die het opgevallen is. Zelfs de meest kritische mensen niet. Althans niemand die er iets over heeft gezegd.

Gelukkig was er 1 persoon die het zag en de moeite heeft genomen om mij hiervan op de hoogte te stellen. Helaas was het toen al te laat. De kaarten waren al in productie. Het was weekend. Niemand telefonisch bereikbaar. En met alle gevolgen en onzekerheid van dien.

Wow. Hoe knullig kan het zijn? Nogmaals. Het gaat om één ontbrekend d-tje, maar wel een belangrijke. Het staat namelijk op de achterkant van alle kaarten.

Nu zul je je misschien afvragen. Nou en? Waar maak je je druk over? Als niemand het heeft gezien? Er zit zelfs een kaart in het carddeck dat over het grotere geheel gaat. Om niet onnodig in details te blijven hangen. Eigenlijk geeft het carddeck exact weer hoe het ook in de dagelijkse praktijk gaat. Hallo! Hoe duidelijk wil je het hebben?

Klopt. Helemaal! En ja, ik kan het accepteren. Ja, ik mag dingen over het hoofd zien. Het hoeft niet perfect te zijn, integendeel. Maar. Het moet ook goed voelen. En een cardeck ipv een carddeck promoten waar mijn hele ziel en zaligheid in ligt, dat voelt voor mij echt niet goed. En als ik me daar niet fijn bij voel, dan voel jij dat hoogstwaarschijnlijk ook. Ik wil het beste voor mezelf. En ik wil het beste voor mijn klanten. Zo simpel is het.

Uiteindelijk zit er maar 1 ding op en dat is de kaarten laten herdrukken. En dankzij alle inspanningen van Jonathan van Brouwer Grafimedia, zelfs in zijn vrije tijd, wordt dit nu mogelijk gemaakt.

Dit is een heel duur grapje en ik had het achteraf ook voor geen goud willen missen. Want ik ben zo ontzettend dankbaar voor de lieve mensen die  mij supporten in dit proces. Op welke manier dan ook.

We hebben allemaal blinde vlekken. En daarom hebben we elkaar nodig. Dat wat in jou leeft, dat wordt altijd weerspiegeld door de buitenwereld. En aan onszelf de keuze! Stop je liever je kop in het zand of pak je je verantwoordelijkheid? 

Weet je, je hebt shine en je hebt shit. 

De meeste mensen laten alleen de shiny kant zien, wat overigens helemaal prima is! Geen oordeel. Dat doe ik zelf ook meestal, al dan niet bewust, maar ik zal ook vaker de shitty kant met je delen. 

Positief betekent niet alleen maar positief. 

Het betekent juist ook het omarmen van het negatieve. Hoe rot het soms ook is. 

Het betekent het leren accepteren van en het leren omgaan met het negatieve. 

Als je net als ik alles uit het leven wilt halen, dan horen daar ook de niet leuke dingen bij. Alles betekent ook echt alles en niet een beetje half. 

Vanochtend stuurde mijn business buddy een berichtje dat haar vriendin plotseling is overgegaan. En je weet dat dit soort dingen ieder moment kunnen gebeuren en toch. Ik ben me daar sinds me 9e al bewust van, maar iedere keer dat het gebeurt, word je weer even met je neus op de feiten gedrukt. Niemand weet hoelaat het is. Daarom weer even een reminder:

Life is like a piano.

The white keys represent happiness and the black shows sadness.

But as you go through life’s journey, remember that the black keys also makes music.

Leef! Niet in het verleden, niet morgen, maar nu. En deel jouw verhaal! Je weet nooit wie je daarmee inspireert of wie dat nou net op dat moment moest horen. Om welke reden dan ook. Let’s spread some poSITIvity! En dat is waar ik het voor doe.

Ben je benieuwd naar het carddeck? Hieronder vind je de link naar meer informatie.

Liefs,

Siti