Blogberichten

Inspiratie en inzichten opdoen

Moedig zijn.

Herken je dit? Hulp aanbieden of hulp verlenen vinden we over het algemeen niet zo moeilijk.
Hulp ontvangen is daarentegen vaak wel een dingetje. Daar zit meestal nog wel wat weerstand of een ongemakkelijk gevoel bij. Het kan een oude overtuiging zijn dat je alles alleen moet doen of misschien heb je geen vertrouwen in een ander en denk je dat je het beter zelf kan doen. Of wat dan ook.

Hierbij wil ik je er graag aan helpen herinneren dat hulp vragen. Hulp ontvangen geen teken van zwakte is, maar een teken van moed. Je hoeft het niet allemaal alleen te doen.
Er zijn genoeg mensen die jou willen helpen. Het enige dat je hoeft te doen is de vraag te stellen.
Zo simpel is het. Mensen ruiken niet waar jij behoefte hebt. Puur omdat jouw behoefte ook ieder moment kan veranderen en wij ons onderscheiden in de manier van denken.

Dus vraag om hulp als je het even niet weet of als je er zelf niet uitkomt. Niet omdat het moet of omdat je het niet alleen kan. Want dat kan je zeker. Je hebt al zoveel obstakels in je leven overwonnen.
Alleen ga je misschien sneller, maar samen kom je verder. Het getuigt juist van lef.
Van verantwoordelijkheid. En het versterkt de verbinding.

Als je eenmaal hulp in durft te schakelen en leert samen te werken, dan verandert alles. Tenslotte zijn we hier om elkaar verder te helpen. En weet je wat zo bijzonder is? Vaak komt de hulp uit onverwachte hoek. Voor mij is dat de magie van het leven. Als ik die ervaring zelf niet gehad zou hebben, dan zou ik het ook niet delen.

Naast dat ik dagelijks hulp vraag aan mijn Spirit Team, investeer ik ook in (business) coaches, leraren, mentoren en vrienden. Dat is noodzakelijk, oa om mijn blinde vlekken te kunnen zien en ik weet dat ik het altijd in veelvoud terugverdien. Letterlijk en figuurlijk.

Het kan soms heel fijn zijn om via een ander vragen of inzichten te krijgen, zodat de boodschap makkelijker bij je zelf binnen kan komen. Zonder dat je je door je ego laat leiden.
Vertrouw altijd op je eigen intuïtie en laat je door niemand iets aanpraten.

En ja, het kan soms zijn dat je geen respons krijgt. Dat je eindelijk de moed hebt verzameld om hulp te vragen en dan geeft ineens niemand thuis. Of je ontvangt geen antwoord, of een bevestiging. Dat kan.

Dat heb ik soms ook. En dan denk ik? Hè, hoe kan dat nou? Ik sta altijd voor een ander klaar en dan vraag ik een keer iets en dan reageert er niemand. Of soms komt het antwoord pas later.
Dat is een uitnodiging om naar binnen te keren en mezelf de vraag te stellen waar ik nog aan mag werken. En soms is het ook alleen een kwestie van vertrouwen of een nee incasseren. Want dat hoort er ook bij. Dat is het leven.

Heb je the Passion van afgelopen donderdag gezien? Het thema was ‘Ik ben er voor jou’. Een actueel verhaal met een boodschap voor iedereen. Laten we de wereld samen mooier maken en er voor elkaar zijn. Hierbij nodig ik je uit om jezelf vandaag nog de vraag te stellen:
‘Wie mag ik vandaag van dienst zijn?’ Doe het voor de fun eens een week lang. Iedere ochtend.
En kijk dan eens wat dat met je doet… 😉

Hele fijne Paasdagen! Geniet ervan en weet. Ik ben er voor jou, als je daar behoefte aan hebt.
En zo niet, dan is dat ook helemaal oké.

Liefs,
Siti

Ps. De afbeelding komt uit het boek: De jongen, de mol, de vos en het paard van Charlie Mackesy. Een aanrader!