Blogberichten

Inspiratie en inzichten opdoen

De olifant.

Zie jij de tekens en signalen die je continu krijgt van je beschermengel, je gidsen, je overleden dierbaren of van wie dan ook? Vaak letten we niet op en missen we ze. Het is niet dat zij geen contact met ons zoeken of er niet meer zijn. Integendeel. Meestal zijn wij te druk in ons hoofd om ze op te merken. En soms zijn we het resultaat stiekem onbedoeld aan het afdwingen. En geen probleem hè? Denk dat we dat bijna allemaal wel zullen herkennen. Althans ik wel. Zo was ik gister op zoek naar de olifant.

Eigenlijk is het heel simpel. Het enige wat je nodig hebt is een open mind, een open hart, alertheid en vertrouwen in je intuïtie. Als je contact wilt maken of als je antwoord wilt op een vraag. Hoef je alleen maar om een duidelijk teken te vragen en ik zeg altijd hoe concreter, hoe beter. Maar wat nog effectiever is om een ongewoon teken te vragen. Zoals bijvoorbeeld een olifant. Dat was wat gisterochtend ineens in mij opkwam. Iedere ochtend maak ik een paar minuten tijd om in mijn Journal te schrijven om helderheid te creëren.

Omdat ik de laatste paar weken steeds toegetrokken wordt op het pad van healing en na het geven van een spontane healing op afstand afgelopen woensdag waar veel belangstelling voor was, stelde ik de vraag. Als het de bedoeling is dat ik Eenheidsheling weer oppak in mijn business, laat me vandaag nog een olifant zien. En dan is het natuurlijk de bedoeling dat je je onthecht aan het resultaat.

Die olifant kan dan in allerlei vormen naar je toekomen. De kans is vrij klein dat ik ineens een echte olifant tegen zal komen, maar hee niets is onmogelijk als je gelooft in de mogelijkheid. Je kunt ook een afbeelding van een olifant tegenkomen in een tijdschrift. Of een liedje op de radio horen over een olifant. Iemand vertelt je een verhaal over een olifant, of je leest iets over een olifant of wat dan ook. Laat het over aan het Universum. Vertrouw erop dat het je toekomt als dat de bedoeling is.

Dit is trouwens ook een van de gouden inzichten die ik in mijn e-book uitleg. Je kunt het e-book hieronder gratis downloaden via de gele knop.

Even een kleine nuance. Persoonlijk zie ik healing niet iets dat noodzakelijk is. In die zin dat je perse  dingen uit het verleden op dient te rakelen. Helemaal niet. Je bent al heel. Er valt in essentie niets te healen. Echter, dat wil niet zeggen dat er geen dieperliggende oorzaak is. Het enige dat mogelijk te ‘healen’ is, is jouw situatie op dit moment. Het gaat er ook niet om wie je was, of wat je hebt meegemaakt. Het gaat om het NU. En daarin kun je continu nieuwe keuzes maken of jezelf een ander verhaal vertellen. Wie wil jij NU zijn? En daaraan kun je vervolgens healing geven. De intentie om daar liefde en licht naartoe te sturen, zonder dat je weer gaat wroeten in het verleden. Dat is voor mij healing. Het bewust zijn vergroten en beseffen dat in het NU alles mogelijk is. Focus op wat je nu wilt.

Terug naar de olifant.

Tegen de avond had ik de olifant nog niet gezien en wat deed ik. Ik ging steeds zeggen, ik heb de olifant nog niet gezien. Ja, logisch. Zolang ik dat blijf herhalen, is dat natuurlijk ook de uitkomst. Even los van het feit of ik het al dat niet de bedoeling zou zijn om hem wel of niet te zien. Anyway. Uiteindelijk liet ik het vrij.

Wat denk je? De volgende ochtend. Het eerste bericht dat ik las ging over het contact maken met je overleden dierbaren, met daarbij een voorbeeld over een paarse olifant met witte stippen. Overigens dus nog specifieker als dat ik ‘m had gesteld. Wist ook meteen waarom ik het dus pas een dag later zag. En nog geen tien minuten later zegt Jack tegen me: “Wat denk je? Het eerste wat ik zag toen ik de tv aanzette was een….“ Jij mag 3x raden wat hij zag? 😉

Op deze manier ben ik 25 jaar geleden ook begonnen met het communiceren met mijn vader. Ik was toen 13 en zei. ‘Als jij echt nog bij me bent, laat me dan een duidelijk teken zien.’ En hoe vaker ik dit deed, hoe meer vertrouwen ik opbouwde. Inmiddels kan ik ook ‘gewoon’ met hem communiceren, maar als dit nog relatief nieuw voor je is, dan kan dit een simpele en praktische manier zijn om hier vertrouwen in te krijgen. Gewoon lekker mee experimenteren en ontdek dat er nog zoveel te ontdekken valt!

Wil je hier een keer persoonlijk met mij over sparren? Voel je dan vrij om contact met mij op te nemen en zo niet, ook helemaal oké. 

Mooie dag en liefs, Siti