Blogberichten

Inspiratie en inzichten opdoen

Dit is wat Human Design voor mij betekent en hoe het mijn leven tot nu toe heeft veranderd.

Allereerst wil ik nog even iedereen bedanken die gereageerd heeft nav mijn laatste blog, superleuk om te lezen! Zoveel reacties heb ik volgens mij niet eerder ontvangen en dat waardeer ik heel erg.

Zoals je misschien weet staat dit jaar voor mij in het teken van meer leven & ondernemen vanuit mijn Human Design. Dus van wie ik van nature ben en niet door wie ik geworden ben door opvoeding, conditionering, omgeving of wat dan ook.

Op Oudejaarsdag ben ik lastminute ingestapt bij de Human Design in Business Training van Aniek Gerrits. In mijn blog van 15 januari jl. heb ik hier al iets over geschreven. In deze blog wil ik er nog wat dieper op in gaan, aangezien we inmiddels alweer 5 maanden verder zijn en ik de training inmiddels doorlopen heb.

En echt. Heb het al eerder gezegd, maar ik herhaal het graag nog een keer. Heb al heel wat investeringen gedaan op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, business coaches, ondernemersopleidingen etc. Maar voor mij is dit by far de beste, leukste en wat blijkt ook meest effectieve investering tot nu toe (geweest). Je stapt af van de ‘One-size-fits-all-business-formules’ en ontdekt jouw eigen persoonlijke gebruiksaanwijzing.

Hoe fijn is dat?! Je pelt als het ware steeds meer laagjes van jezelf af, totdat je steeds dichter bij je eigen kern komt en dan wordt het steeds helderder en helderder.
Als je dan eenmaal gaat uitzoomen, is het grappig om te zien hoe geconditioneerd je dan eigenlijk blijkt te zijn. 

En tegelijkertijd maakt het dat ook wel weer uitdagend, omdat je het dan niet alleen voor jezelf gaat zien, maar ook voor of bij anderen. Zo ben ik een master geworden in observeren en moet ik soms echt op mijn tong bijten om een ander niet ongevraagd van dienst te willen zijn. Dat in combinatie met het aan kunnen voelen van processen die anderen voor hun kiezen gaan krijgen waar ze totaal niet op bedacht zijn, maakt het soms behoorlijk uitdagend.

Spoiler: als je daadwerkelijk het Human Design Experiment aangaat, verandert je leven op alle gebieden. Dus als je dat niet wilt, dan is het niet handig om hieraan mee te doen.

Zo waren de afgelopen maanden ook voor mij een emotionele rollercoaster. Zowel op privé als op zakelijk gebied, om het maar even in aardse termen te zeggen. Al zit daar voor mij geen verschil in, omdat ik geloof dat alles met elkaar verbonden is. 

Mijn (kijk op het) leven is veranderd. Ik maak nu andere, meer bewuste keuzes. Vanuit mijn strategie en emotionele autoriteit. Dit vergt vooral veel geduld en overgave en dat is niet altijd even makkelijk, echter wel noodzakelijk. Doe ik dit niet, dan zie ik dat gelijk terug in de situatie of het resultaat. 

Het belangrijkste resultaat is misschien wel dat ik steeds dichter bij mijn eigen kern kom en dat ik makkelijker met obstakels en uitdagingen op mijn pad weet om te gaan.

Alleen al het feit dat ik bijvoorbeeld niet hoef te initiëren en juist alleen maar hoef te reageren maakt al een wereld van verschil. Ik weet nu ook hoe ik het beste beslissingen kan nemen en op welke manier ik mijn business het beste kan runnen. Het enige wat ik hoef te doen is datgene waar ik blij van word. Hoe simpel kan het zijn?! 

De energie doet de rest…😉

Bij de training zit ook een groepsapp en nu ben ik eerlijk gezegd niet zo’n fan van groepsapps, maar deze groep is goud waard. Niets moet, alles mag. Er zijn al zoveel mooie verbindingen ontstaan en iedereen gunt elkaar oprecht het beste.

Wat ik ook zo fijn vind is dat Aniek deelt vanuit haar eigen ervaringen, dat ze het voorleeft, doet wat ze zegt en je in je eigen uniekheid laat zijn. Bij haar voel ik me echt begrepen, omdat ze weet dat voor ieder een andere werkwijze geldt.

Kortom, ik ben hier super enthousiast over en deel het graag, zodat jij er ook je voordeel mee kunt doen. 

Wil je ook meer inzicht krijgen in jouw unieke talenten? Meld je dan aan voor de gratis 4-daagse challenge van Aniek die start op maandag 11 juli 2022. Via de onderstaande link kom je gelijk op de juiste pagina terecht en vind je alle info.

Ben jij al bekend met Human Design en weet je welk type je bent? Leuk als je het me wilt laten weten! Weet je het nog niet? Hieronder kun je jouw chart gratis downloaden.

Mooie dag en veel liefs van, 

Een Generator 6/2 met een Emotionele autoriteit die van het leven geniet!