Blogberichten

Inspiratie en inzichten opdoen

Het grotere geheel / Het grote verhaal

Vorige maand was ik in het Singer Theater in Laren bij de voorstelling ‘Bloemlezing’ van Stef Bos. Eigenlijk totaal onverwachts, want ik wist niet eens dat hij op dat moment een tour deed. Voor de vorige shows kon ik geen kaarten meer krijgen en ik dacht dat hij pas volgend jaar weer een tour zou gaan doen. Daar baalde ik toen best een beetje van, want mijn vriendin was er super enthousiast over.  

Hoe dan ook, toen ik er op maandag ineens over hoorde ben ik gelijk gaan kijken of hij nog in de buurt zou zijn. De enige mogelijkheid nog was die woensdag erna en uitgerekend die avond had ik nog geen plannen en het was ook nog eens in de buurt. Hoe gaaf!  

Dus het heeft zo moeten zijn. Het was een onvergetelijke avond! Ik heb vanaf het begin tot aan het einde genoten en wat mij betreft had hij nog uren door mogen gaan. Het was zo inspirerend en zo bijzonder mooi! Wat kan die man vertellen en zingen zeg. Echt wonderlijk.   

De hele zaal zat vol. Ik zat precies ter hoogte van hem op rij 6 en uitgerekend voor mij waren er twee lege zitplaatsen, waardoor ik perfect zicht had. Heb zoveel mooie inzichten gehad en die deel ik graag met je, zodat jij je er misschien voor jezelf ook weer nieuwe inzichten uit kunt halen of dat het een herinnering voor je mag zijn.  

De show ging over Het grote verhaal en doet mij denken aan een van de kaarten uit mijn PoSITIvity carddeck: Het grotere geheel. Grappig genoeg werd ik die donderdagochtend erna gelijk ‘getest’ door het Universum. Maar met dit verhaal in mijn achterhoofd, maakte dat ik makkelijker met de situatie om kon gaan.   

Tijdens de show ging plotseling het grote licht aan in de zaal. Echt een super fel TL-licht. Net toen hij het nummer ‘Papa’ wilde spelen. En in combinatie met de herinnering die ik aan dit nummer en mijn vader heb, de kaarten Licht en Tekens die ik die week had getrokken tijdens mijn Insta reels @sitimuntanahditters, kun je je misschien voorstellen hoe bijzonder ik dat vond! Zeker toen later bleek dat dit niet bij de show hoorde. Divine timing als je het mij vraagt. En zo was er een en al synchroniciteit. Dingen die ik net gezegd of opgeschreven had, kwamen letterlijk terug in de show.  

Onderstaande prachtige inzichten zijn mij het meest bijgebleven: 

Mooie woorden zijn niet waar en ware woorden zijn niet mooi.  

Grenzen zijn er om overheen te stappen.  

Als je onbekende wegen neemt, zie je meer.  

Zie vooruit. Zoom uit. Het komt altijd goed.  

Onbereikbaar dichtbij.  

Alles wat je zoekt, vind je in een kinderboek.   

Soms heb je iemand anders nodig om weer iets wakker te kussen.  

Laten we gewoon mens zijn.  

Geloof in het onzichtbare.  

Liefde verblind soms.  

Laten we het “net-niet” weten te waarderen.  

Volg je eigen beslissingsautoriteit. 

Je krijgt niet altijd wat je verdient.  

Er moet altijd iets van liefde in zitten, anders wordt het niets. 

Tip: Kijk iemand recht in de ogen aan en vraag jezelf af of je een stofzuiger van diegene zou kopen. 😉  

En tot slot de zin van een klein kind: “Ik kan niet slapen, want de wereld is zo mooi.” 

Wauw. Daar ben ik helemaal mee eens! En weet je, als er iets is dat ik geleerd heb, is dat klagers geen nood hebben. Die hebben simpelweg gewoon niets beters te doen. Wees je je daarvan bewust.  

Met mijn ‘left angle cross’ Incarnatie Kruis heb ik hier vanuit mijn human design een wereldse bestemming in het leven en ben ik gericht op het geheel. In plaats van gericht op een persoonlijke bestemming. Dat verklaart ook waarom ik me zo verbonden voel met alles en iedereen om mij heen.  

Wat ik hiermee wil zeggen is dat ook al ben je hier met een ‘right angle cross’, waarbij je op jezelf gericht bent of voel je je soms alleen. Je bent hoe dan ook onderdeel van het grotere geheel. We zijn altijd verbonden met elkaar. Blijf ook niet onnodig hangen in details. Vraag jezelf af: doet dit detail er echt toe in het grotere geheel? Letterlijk en figuurlijk.  

Want eerlijk hè, denk je nu echt dat het iets uitmaakt wat je op DIT moment wel of niet doet? Misschien DENK je van wel, maar ik weet zeker dat je diep van binnen kunt voelen dat dat niet het geval is. 

Kortom, ik zou zeggen. Doe hier je voordeel mee en zo niet, dan is dat ook helemaal oké!   

Supertof als je wilt delen welke inzichten jij hieruit haalt of welke acties jij gaat ondernemen nav dit verhaal. En als het je nog fijn vindt om een heel jaar guidance via mij te ontvangen? Dan kun je je nog tot a.s. donderdag 1 december aanmelden voor de uitgebreide Persoonlijke Jaarreading 2023 via onderstaande link.

Op naar een Magisch 2023. Heb er nu al heel veel zin in! 

But First things First. 

ENJOY this moment! ♥ 

Mooie dag en liefs, 

Siti