Blogberichten

Inspiratie en inzichten opdoen

Open kaart spelen

Dit is misschien wel een van mijn meest kwetsbare berichten dat ik ooit gedeeld heb op het world wide web. En de foto die hierbij hoort, zal voor altijd symbool staan voor de onvergetelijke dag en mijn eerste cupping ervaring die ik afgelopen donderdag had. Want dit was echt MIJN DAG! De dag waarop ik na bijna 30 jaar een jeugdtrauma verwerkte. 

Sinds een aantal jaar heb ik pteryigum, een vliesje op mijn rechteroog. Zoals je misschien weet geloof ik in het zelfherstellend vermogen van ons lichaam en in het verleden heb ik ook zichtbaar de groei van het vliesje kunnen stoppen en hiermee doelbewust een operatie of blindzien voorkomen. Echter, op de een of andere manier lukte het me nog niet om het helemaal te genezen en daar baalde ik eerlijk gezegd wel van. 

Sterker nog, ik veroordeelde mezelf dat ik als healer, mezelf hiervan nog niet kon genezen. En dat draagt natuurlijk niet bij aan de genezing. Achter elke fysieke klacht, zit een dieper liggende oorzaak. Ze zeggen wel eens dat je grootste wijsheid in je lichaam zit en niet in je hoofd. Als je iets met je ogen hebt, dan zou je jezelf de vraag kunnen stellen: wat wil of durf ik niet onder ogen te zien? 

De laatste tijd leer ik ook steeds meer over het derde oog, oftewel ons zesde zintuig bewust te gebruiken. En ik bleef mezelf maar afvragen. Hoe kan het toch dat daar geen verbetering in zit? Ze zeggen niet voor niets, ogen zijn de spiegels van de ziel en waarom zit er dan juist bij mij een waas over heen? Niet de meest effectieve vragen natuurlijk, hoe en waarom? Beter kun je jezelf de vragen stellen, wat en wie… 

Wie kan mij verder helpen op dit moment? 

En toen ontmoette ik vorige week Dunja van Dux Sensu tijdens de Exclusieve Brand Session van High Brand coach Elvira Oskam. Wat een geweldig middag was! Waarover op een later moment meer als ik mijn nieuwe idee en aanbod met je ga delen. Hoewel ik Dunja tijdens de brand session niet echt gesproken had, voelde ik wel direct dat ik bij haar moest zijn. En nu snap ik ook precies waarom, er worden ons zoveel tekens gegeven, maar je moet er wel voor open staan om ze te kunnen zien. Een paar daarvan en mijn ervaring met mijn eerste cupping behandeling zal ik met je delen. Alles valt samen en eigenlijk heb ik geen idee hoe ik van dat alles in een paar zinnen te vatten, maar ik ga mijn best om een zo beknopte versie weer te geven. Al zal het wel een lang bericht zijn dit keer. Dus be prepared! 😉 

Een paar jaar geleden hoorde ik voor het eerst over cupping en toen leek het me al interessant, maar niet zo dusdanig dat ik me er meer in ging verdiepen. Tot afgelopen weekend. Ik hoorde dat Dunja dit doet en voelde veel herkenning bij haar en heb toen ook gelijk een afspraak ingepland. Eigenlijk zonder nadenken. 

Wat bleek, ‘toevallig’ ging ik die avond uiteten met mijn oom en zijn man en hij had een huis, schuin tegenover de praktijk van Dunja dat op nummer 13C aan de Kromme Jak zit. Er zit nu een hele mooie B&B in dat Kort Jakje heet en op nummer 9 zit (aanrader!), wat later ook weer een bijzondere link blijkt te hebben in dit geheel. Afijn, van te voren ging ik nog even in een hele leuk zaak bij Anne&Max een koffietje drinken, terwijl ik normaliter alleen thee drink en daar zag ik dit dus: Dit is jouw dag! 

Vervolgens werd ik hartelijk ontvangen door Dunja en voelde me gelijk op mijn gemak. Ze heeft een prachtige plek in hartje Zwolle. Een stad dat me ook heel erg doet denken aan mijn eigen stad Amersfoort. En ze heeft oog voor detail, zo kreeg ik bijv. water in wijnglas, iets wat ook typisch Siti is. Tja, van dit soort kleine dingen word ik dan heel blij! Dunja is fantastisch, ze heeft zo’n fijne, pure energie. Wat zij doet is magisch! En ze is ook nog eens zo mooi van binnen en van buiten. Ik lag op haar tafel en ze wenste me een fijne reis en dat wat het zeker! 

We gingen op een gegeven terug naar de garage van mijn oom, daar waar ik als meisje van een jaar of tien een man zag staan en waar ik zo van geschrokken was dat ik weg ben gerend. Hierover schrijf ik ook op mijn website op de ‘Over mij’ pagina. Ik heb me toen waarschijnlijk afgesloten voor mijn helderziendheid en vanaf dat moment was ik bang in het donker. Eenmaal in de garage zag en voelde ik niets. Blijkbaar durfde ik er nog niet helemaal in te zakken. 

Toch ben ik later teruggegaan naar die garage, want ik dacht. Ben ik nu hier om te ontdekken of er mogelijk nog iets heel dieps te kunnen helen, ga ik het weer uit de weg. Toen ik eenmaal gewoon kon ZIJN, ben ik toch weer teruggegaan en wat ik toen hoorde was magisch en veranderde op slag mijn kijk. 

Wat bleek? Die man, dat is een van mijn gidsen! Hij heet Jacob, en echt als je het hele verhaal zou kennen, dan zou je dat absoluut niet verbazen. Echt te simpel voor woorden. Hij was daar alleen maar om mij te helpen en niet om mij bang te maken. Integendeel! Wow. Wat een openbaring! Dat ik dat niet eerder heb gezien. Het mooiste inzicht dat ik uit deze sessie heb gehaald is dat het allemaal draait om het verhaal waarin je gelooft. En hoe je dit binnen no time kunt shiften. 

Het is mij zo vaak verteld, en niet eerder kon ik het voelen. Dit is waarom we anderen nodig hebben. Niet vanuit een moeten, maar vanuit liefde. Om onze eigen blinde vlekken te kunnen zien, en eigenlijk. Om onze blinde vlekken te kunnen voelen. En dat ik met mijn eigen ademhaling altijd veilig ben. Na afloop voelde ik mij 20 kilo lichter. Die avond/die nacht was mijn angst voor het donker verdwenen. Ik ben licht. 

Ben ook heel blij dat Dunja mij bevestigde dat ik licht ben en het ook zo voelde, want hoewel ik dat wel wist had ik ergens nog stiekem een beperkende overtuiging dat ik mijn positiviteit en dankbaarheid misschien wel als overlevingstactiek of beschermingsmechanisme gebruik. Zo fijn om nu ook te weten dat dat niet het geval is. 

En weet je wat het mooie is, die ochtend had ik deze kaart getrokken: Licht. Jij bent een lichtwezen. Laat je licht nog feller schijnen, zodat meer mensen hier profijt van hebben. Daar kwam ik de volgende dag achter. De dag erna trok ik de kaart: Gidsen. Uiteindelijk reed ik naar huis en zag de mooiste en meest heldere lucht ever. En op de radio hoorde ik als eerste nummer de klassieker ‘Never alone’ (black&white) van 2Brothers on the 4th floor. Dacht toen echt, als het leven nu voorbij zou zijn, dan zou ik met alle liefde en in allle rust gaan. 

Maar hey! Het is nog lang niet mijn tijd. Ik ben hier om mijn liefde en licht te verspreiden en dat is wat ik nog meer ga doen! Echt. Ik kan je hier nog zoveel over vertellen, maar dan wordt het wel een heel lang bericht. Mocht je hier meer over willen weten? Let me know, ik vertel er graag over. En wil jezelf een keer een cupping behandeling ervaren? 

Maak dan een afspraak met Dunja. Het is zo bevrijdend en het heeft al zoveel teweeg gebracht. Ik voel me nu nog gelukkiger en vrijer dan ik al was, en het stroomt. Letterlijk en figuurlijk. En echt. Dat gun ik iedereen! 

Let’s spread some PoSITIvity!

Liefs, Siti