Blogberichten

Inspiratie en inzichten opdoen

Vaak is niets wat het lijkt.

Dit bericht is er een waarvan ik denk. Is het wel handig om te delen? Ik weet het niet.
En toch voel ik heel erg dat ik het gewoon moet doen. Ik wil namelijk dat alles wat ik deel, delen omdat ik het zelf ook echt leef en ik vertrouw erop dat je mijn intentie erachter kunt voelen. En zo niet, dan is het ook ok.

Hoe goed je het soms ook bedoelt, er altijd mensen zijn die het toch anders interpreteren, er door geraakt of getriggerd worden. Het is nergens mijn bedoeling om wie dan ook hiermee te kwetsen. Op welke manier dan ook, maar ik wil het graag delen, omdat ik zeker weet dat er minimaal één iemand zal zijn voor wie dit herkenbaar is of die dit moet lezen. Zodat hij/zij er ook voor kan gaan.

Vaak is niets wat het lijkt. In een wereld waarin we overal filters over kunnen gooien, likes kunnen kopen en veilig achter het beeldscherm van alles het world wide web op kunnen gooien, lijkt alles mogelijk. En in feite geloof ik ook dat alles mogelijk is, maar ik geloof ook dat veel van wat je ziet gewoonweg niet klopt.

Daarom neem ik niets voor waarheid aan. Alles is energie en dat wordt gevoeld. Altijd. Ook op afstand. Bewust dan wel onbewust. Afhankelijkheid van je helderheid en ik denk dat steeds meer mensen er sneller doorheen zullen prikken als iets niet klopt. It’s just a reminder. Volg daarom altijd jouw onderbuikgevoel in combinatie met je boerenverstand.

Te vaak wordt er een mooier beeld geschetst dan de werkelijkheid. En nu ik dit zo opschrijf, bedenk ik me. In hoeverre kan ik dit zo stellen. Want wat is de werkelijkheid dan? Die is voor mij misschien wel heel anders dan die van jou en het tegendeel kan natuurlijk ook het geval zijn. Afijn, je begrijpt denk ik wel wat ik ermee wil zeggen.

We kennen allemaal wel de voorbeelden waarbij je ervaart dat de online versie van iets of iemand behoorlijk verschilt met de offline versie, of dat als je de feiten onderzoekt, er toch iets heel anders het geval blijkt te zijn. Je kent vast deze quote wel: ‘Never trust what you can only see, even salt looks like sugar.’

Nu ben ik geen voorstander om negativiteit te promoten, maar het mag er zeker zijn.
Positief zijn betekent niet dat je altijd vrolijk bent en alles rozengeur en maneschijn is. Integendeel. Positief betekent niet het negeren van het negatieve. Het betekent het leren van en leren omgaan met het negatieve.

Ook positivo’s hebben frustratiemomentjes! Ik denk juist heel veel frustratiemomentjes, maar ze hebben geleerd om ermee om te gaan. Ze voelen de emotie. Ze zijn zich ervan bewust dat ze even gefrustreerd zijn en weten vaak ook precies waardoor het komt.
Ze laten het vervolgens los of vrij en gaan dan iets doen waar ze weer blij van worden.
En dan is het binnen no time geshift!

Daarom kan onze boodschap niet vaak genoeg herhaald worden:

Liefde. Is. Simpel. Altijd. Nu.
Wij geloven in de kracht van samenwerking.
In donker. In licht.
Zichtbaar. Onzichtbaar.
Eenheid.
Positiviteit. Negativiteit.
Vreugde. Verdriet.
Alles mag er zijn.
Wij zijn verbonden.
Nu. En altijd.

Van de week deelde ik voor het eerst mijn nieuwe idee, waarop de ander zei. ‘Wat houdt je tegen?’ En toen dacht ik. 

Ja, wat houdt me tegen? Alleen mijn eigen beperkte overtuigingen, en daar hoef ik niet naar te luisteren.

We weten het allemaal zo goed, en al helemaal voor een ander.
Maar ga het nu maar eens zelf echt (voor-)leven! Het leven is om te (be-)leven.
Als je het nu niet doet, wanneer dan wel?

Dus wees gewoon jezelf. Doe je niet anders voor. Er is niemand zoals jij. Jij bent perfect met al je imperfecties. Echt. Vertrouw hier maar op en doe datgene waar jij blij van wordt!
Mensen zullen er toch wel iets van vinden, maar dat is niet jouw probleem.

Ben benieuwd. Wat zou jij heel graag willen, maar doe je nu (nog) niet?

Let’s spread some PoSITIvity!

Liefs,
Siti