Blogberichten

Inspiratie en inzichten opdoen

Wat als je familie en vrienden je niet begrijpen?

Regelmatig ontmoet ik mensen die het moeilijk vinden dat hun familie en vrienden ze niet begrijpen, vooral als ze net ontwaken, het zogenaamde spirituele pad aan het bewandelen zijn of hoe je het ook wilt noemen.
Ik herken dat maar al te goed. Vooral toen ik net actief op spiritueel ontdekkingsreis ging zo’n tien jaar geleden. 

Ik was super enthousiast over alles wat ik meemaakte, maar had vrijwel niemand in mijn directe omgeving om dat gevoel mee te delen. Ik was ook continu in dialoog met mijn ego, die stemmetjes in mijn hoofd. Dat heeft mij ook lang weerhouden om dit überhaupt met anderen te delen. Want wat zouden ze wel niet van me denken…

Spiritualiteit betekent voor mij bewust zijn en daar is helemaal niets zweverigs of niet nuchter aan, integendeel. Het is juist heel praktisch en het gaat allemaal om balans. Met beide benen op de grond, maar wel in verbinding met je hogere zelf, het Universum of welke je naam je er ook aan wilt geven.

Overtuigen heeft geen zin. Het enige dat volgens mij helpt is acceptatie en niet oordelen over wat is. Er zullen altijd mensen zijn die jou iets niet gunnen, kritiek op je hebben of je veroordelen, maar die mogen er ook zijn. Zelfs als die mensen heel dichtbij je staan. Ook dat heeft een reden. Het maakt niet uit wat anderen van je vinden. Het gaat erom hoe jij over jezelf denkt of nou ja eigenlijk hoeveel jij van jezelf houdt en gunt.

Omring jezelf met mooie en positieve mensen die vertrouwen in je hebben en van je houden. Die mensen zijn er in overvloed en vaak dichterbij dan je denkt. Focus je daarop in plaats van de mensen die jouw waarde niet (willen of kunnen) zien. Dat is niet altijd even makkelijk, zeker niet als het je familie en vrienden betreft, maar het is noodzakelijk om trouw te blijven aan jezelf.

Blijf bij jezelf, daarin ligt je kracht en anderen volgen vanzelf, zelfs het meest sceptische familielid of die vriend die zogenaamd heel ‘nuchter’ is. Of niet. Ook dat is oké. Verschil maakt het juist leuk en interessant. Iedereen bewandelt zijn/haar eigen pad en we zijn tenslotte allemaal spiegels voor elkaar. Niemand is meer of minder dan de ander.

Mijn ervaring is dat zolang mijn intentie oprecht is, de ander vrij is om er mee te doen wat hij/zij wil.

Wat ik nog leuk vind om te delen is dat ik 5 jaar geleden 100% gescoord op een gezondheidstest nav mijn hartritme. Maximaal! Iets wat niet vaak voorkomt en wat bij mij eens heel anders is geweest. Ik wist en voelde destijds dat mijn lichaam en mijn algehele gezondheid top zou zijn, maar als dat ook bevestigd wordt door een wetenschappelijke meting dan is dat super fijn! Dit geeft ook het vertrouwen om er oprecht voor een ander te kunnen zijn. Nu 5 jaar later voelt het onveranderd, of misschien zelfs beter.

Wonderen gebeuren dagelijks. Gun jezelf het leven waar jij van droomt. Gun jezelf het beste!

We zijn hier om te genieten van het leven en ervaringen op te doen.
Dus… blijf bij jezelf, daarin ligt je kracht en anderen volgen vanzelf… 
Of niet. Ook dat is oké. Kusje erop.

Let’s spread some PoSITIvity en echt. 

Als ik iets voor je kan, just let me know!

Liefs, Siti