Blogberichten

Inspiratie en inzichten opdoen

In deze blog lees je wat het collectieve Jaarthema voor 2023 zal zijn.

Afgelopen weken – tijdens het maken van de persoonlijke Jaarreadingen – heb ik alvast een kijkje mogen nemen in wat 2023 voor ons in petto heeft. Hoewel dat nu nog helemaal niet zoveel zegt, voel ik al wel wat de overall energie van het jaar zal zijn. En oehlala, ik kan je alvast verklappen dat het voor velen weer een uitdagend en bijzonder jaar zal zijn. Daar waar het voor de een soort van ontwaking zal zijn, mag een ander juist de verdieping in.  

We zitten momenteel in een overgangsfase en dat wordt door veel mensen gevoeld. En dat is niet altijd even fijn. Sterker nog, steeds meer mensen ontdekken dat zij (nog) niet doen waarvoor zij hier gekomen zijn of leven nog niet hun volledig potentieel. Geldt overigens ook voor mij. 😉 En dat leidt bij veel mensen frustratie en onzekerheid. Want wat dan, hoe dan, waar dan etc.?  

Dat zijn allemaal hoofdvragen en is nou net de clou. We mogen zakken in ons lichaam. Letterlijk en figuurlijk. Zodat je gaat VOELEN en vervolgens handelen vanuit je hart. Terug naar de essentie. Naar wie jij werkelijk bent. 

Vorige week werd mij gevraagd wat mijn grootste angst is. Daar had ik niet gelijk een antwoord op, maar na een paar dagen bedacht ik mij ineens. Mijn grootste angst is dat ik in dit leven niet mijn Zielsmissie leef en die voel ik tot in het diepste van mijn lijf.  

Ook ik leef nog te veel in mijn hoofd en toen ik onlangs zelf ook tijdens een soulreading een spiegel voorgehouden kreeg, dacht ik alleen maar. Nee, nee, nee, hier heb ik echt geen zin in. Waarop zij zei: “Geef je er maar gewoon aan over. Je kan heel lang wachten of je ertegen verzetten, maar het gaat hoe dan ook gebeuren. Je kan het verstandelijk niet willen, linksom-rechtsom het gaat gebeuren. Je moet vertrouwen dat je Ziel het weet. Ga in je Zielsverlangen aanwezig zijn.” En ondanks de weerstand, voelde ik in mijn onderbuik dat ze gelijk had.   

En dat is ook precies wat een van de kaarten uit het PoSITIvity carddeck aangeeft. WEERSTAND  

Onlangs deelde ik deze ook tijdens een reel op Instagram @sitimuntanahditters en naar aanleiding daarvan heb ik zoveel DM’s ontvangen, dat ik weet dat er een collectieve herkenning is.  

We weten het allemaal wel, maar het in de praktijk brengen van wat we weten is een heel ander verhaal. En eigenlijk is het super simpel. Zodra we vol in het vertrouwen en de overgave gaan, gebeuren er wonderen. Dat is je Zielsmissie leven. Je overgeven aan het onbekende. Je hoeft niet te weten wat er komt. Er is alleen het NU. Dit moment.  

Tegelijkertijd is dat ook een van de moeilijkste dingen, maar hoe meer je daarin oefent, hoe makkelijker en sneller het gaat. Wat daarbij helpt is de kracht van dankbaarheid en de ‘juiste’ mensen om je heen.

Als in, mensen die je supporten, je een spiegel voor durven houden en niet weglopen als het even moeilijk wordt. Mensen die onvoorwaardelijk van je houden. En bovenal de mensen die het hardst staan te juichen als jij successen behaalt en je kunnen vergeven. Dus kijk eens kritisch naar je directe omgeving. Zijn dat de mensen die hun eigen waarde kunnen zien en daardoor ook jouw waarde en waar jij ook daadwerkelijk door gevoed wordt? Of is het meer een eenrichtingsverkeer? 😉 Yep, dat kan best confronterend zijn…

Tijd om ze vrij te laten en hun eigen proces te laten be-leven. Soms is niet helpen het beste wat je kunt doen.   

Anyway. Het collectieve Jaarthema. Ik heb hiervoor een kaart getrokken uit de Engelentherapie Orakelkaarten van Doreen Virtue. En de strekking hiervan is exact hetzelfde als dat ik een jaar geleden in mijn blog schreef. Als je benieuwd bent, je kunt de blog hieronder teruglezen.   

Het gaat collectieve Jaarthema gaat over: Helderziendheid 

Vertrouw op wat je zowel met je innerlijk oog als met je fysieke oog ziet, want je spirituele inzicht is je behulpzaam bij het helen, het lesgeven en het begeleiden van andere mensen.  

De engelen sturen je deze kaart op je pad om je te helpen vertrouwen te hebben in de beelden die je ontvangt met je innerlijk oog tijdens je dromen, en ook de tekens die je in de materiële wereld tegenkomt (zoals cijfers die je steeds maar ziet, veren, munten, lichtflitsen, enzovoort). Omdat de Schepper een alziend oog heeft, ligt het in de verwachting dat jij (en ieder ander) de gave van helderziendheid hebt geërfd. Als je gave geblokkeerd lijkt te zijn, kan de oorzaak een pijnlijke vroegere ervaring zijn waarmee de engelen je kunnen helpen om deze te helen en los te laten.  

Weet dat helder zien goed voor je is, want deze zegening kan worden gebruikt om je te helpen als je werkt met healing en lesgeeft. Je helderziendheid is ook voortdurend een heel nauwkeurige gids voor je, zoiets als een navigatiesysteem in een auto, die je naar de juiste bestemming leidt. Vertrouw maar op wat je ziet! 

Dus de ogen van steeds meer mensen zullen opengaan. Letterlijk en figuurlijk. 😉  

Voor het komend jaar is mijn persoonlijke Jaarthema: Oorchakra’s en de kaart die ik onderop had was ook SPOT ON! Daarover later meer. Hoe dan ook, van ogen ga ik naar oren en mag ik weer een laagje zakken/dieper. Ik ben benieuwd! Bring it on.  

Ben je benieuwd naar jouw persoonlijke Jaarthema voor 2023, kijk dan even via de onderstaande gele knop of de Jaarreading iets voor je is.    

Waarschijnlijk kom ik voor het nieuwe jaar nog met een nieuwe blog, because I’m on fire! En zo niet, dan wens ik je alvast een hele fijne Jaarwisseling en tot ZIENs of tot HORENs in het nieuwe jaar!  

Liefs, 

Siti