Blogberichten

Inspiratie en inzichten opdoen

By far mijn mooiste verjaardagscadeau en dat gun ik jou ook!

Grappig, ik herinnerde mij dat ik eerder een blog geschreven heb over mijn mooiste, fysieke cadeau, maar ik kon het nergens meer terugvinden. En nu zie ik dat ik het precies een jaar geleden geschreven heb en dat het gewoon op mijn website staat. Haha.

Nu wil ik hier toch een beetje op terugkomen, hoewel dit meer om een niet-fysiek cadeau met een onbetaalbare impact gaat. Overigens sluit het nog altijd aan op hetgeen ik hier eerder over heb geschreven. Als je de blog terug wilt lezen, dan kan dat via de link hieronder.

Vorige maand werd ik 40 en heb ik een geweldige verjaardag/verrassingsweekend gehad. Totaal anders dan verwacht. Ook had het leven een andere reis voor mij in petto dan ik zelf gepland had. Zo zie je maar weer. Soms loopt alles ineens anders, maar hierover later meer in een andere blog. Het was in ieder geval een onvergetelijke (innerlijke) reis.

Tja, wat vraag je als je jarig bent en in principe alles hebt wat je wilt? Dus heb ik aan mijn familie een handgeschreven brief gevraagd. Nou, ik kan je vertellen. Toen ik dit aan mijn familie vroeg, stonden ze zeker niet te juichen en klommen al helemaal niet direct in de pen. Voor hun was het totaal uit hun comfortzone. En toch hebben ze het gedaan. En hoe. Allemaal op hun eigen manier. Echt. Zo bijzonder!

De eerste week van september zat ik op de Healing Mountain in Ibiza. Back to basic. Terug naar de kern. Tijd voor Innerlijk Kindwerk, Heling en Transformatie. Vond het heel heftig en mooi tegelijkertijd, maar wat mij er doorheen heeft geholpen waren de brieven van mijn familie en het persoonlijk geluksboek dat ik gekregen had. Iedere avond opende ik voor het slapen een brief en iedere brief heeft mij diep geraakt.

De rode draad van alle brieven was heel duidelijk. De waardering die mijn familie uitsprak over het feit dat ik altijd mijn hart volg en naar mijn eigen intuïtie luister. Al van kinds af aan volg ik mijn eigen pad. Ongeacht wat een ander daarvan vindt of zegt. Exact de boodschap die ik later ook op een andere wijze ontving van mijn Gidsen. Magisch hoe alles samenvalt.

Dit cadeau kan ik je zo aanbevelen. Om te geven of om te vragen. Juist als je het niet durft te vragen of als je denkt dat een ander dat nooit voor je zou willen doen. Vaak worden dergelijke dingen pas bij een uitvaart uitgesproken. Ik heb dat altijd fascinerend gevonden.

Überhaupt. Waarom wachten met dingen uitspreken, totdat het niet meer fysiek kan? Voor wie doe je het dan? Het leven vindt NU plaats. Je denkt meestal ook te weten wat er in iemand anders hoofd omgaat, maar je hebt vaak geen idee. Totdat iemand het uitspreekt. En niet dat je die bevestiging nodig hebt, maar het kan soms toch net dat ene verschil uitmaken. Deze support van mijn familie is in ieder geval voor mij goud waard en neem ik de rest van mijn leven met me mee. Kun je je voorstellen hoe krachtig dat voelt? 😉

Overigens wil ik hierbij een kleine kanttekening plaatsen, aangezien ik gisterochtend nog een heel mooi fysiek verjaardagscadeau mocht ontvangen. Daar zat een kaartje bij met daarop de tekst:

‘Met woorden kan je waardering uit spreken, maar soms ook met een cadeau.’ En daar ben ik het ook mee eens.

Het cadeau was een zelfgemaakt tasje met mijn powerkleuren. Daarin zat een hele mooie paarse sjaal. Echt een Siti sjaal, die ook nog eens perfect past bij mijn nieuwe leren jack van Nikkie die ik onlangs gekregen heb.

Weet je nog het verhaal van mijn paarse sjaal die vorig jaar in het Eemhuis meegenomen is?

De blog hierover kun je via de link hieronder teruglezen.

Hoe mooi is het dan dat ik notabene in het Eemhuis weer een nieuwe sjaal mag ontvangen? Nog mooier dan mijn vorige die mij heel dierbaar was. Zo ontzettend lief en waardevol dat iemand de moeite neemt om met aandacht een cadeau te geven. Ja, dat raakt minstens zoveel.

Vaak vallen de dingen pas later op z’n plek en hiermee is de weer cirkel rond.

Dus wederom eindig ik met. Cheers! Op het leven. Op mijn nieuwe sjaal. Op een nieuw begin.

Ben benieuwd of jou dit ook geïnspireerd heeft om ook eens om een handgeschreven brief te vragen of te geven? Of heb je een ander leuk, persoonlijk idee? Superleuk als je het wilt delen.

Mooie dag en geniet van de Volle Maan!

Liefs,

Siti